Студентів-журналістів ЧНУ ім. Б. Хмельницького вчили створювати новини

Студентів-журналістів ЧНУ ім. Б. Хмельницького вчили створювати новини

У Черкаському національному студентів-журналістів учили створювати новини. Практичну лекцію з тележурналістики для майбутніх медійників 20 листопада провела ведуча телеканалу «112 Україна» Юлія Галушка. Про це «Новій Добі» повідомила прес-служба ЧНУ ім. Б. Хмельницького.

Журналісти-початківці отримали практичні знання та поради щодо створення матеріалів та їх відбору для програм, дізналися структуру новин на каналі, отримали відповіді на різноманітні запитання від фахівця медіасфери. Основним завданням для студентів було визначити найважливіші новини дня та створити на їх основі випуск новин.

Учасник тренінгу четвертокурсник Андрій Рогозін впевнений, що подібні навчання дуже корисні для початківців, оскільки це практика.

— Я думаю, що багато студентів тут отримають необхідну базу перед тим, як вони підуть працювати на телебачення. І я, і деякі мої колеги вже мали досвід роботи на телеканалах, проте, спілкуючись сьогодні з Юлею, я дізнаюся багато тієї інформації, яка справді мені буде корисною у майбутньому. Зараз, пройшовши двогодинну практику, я розумію, що це було недаремно, – зазначив Андрій.

Сама ж Юлія запевняє, що починати працювати потрібно якомога раніше, адже лише так можна стати справжнім професіоналом.

— Я б побажала студентам почати працювати не пізніше третього курсу, якщо вони справді хочуть лишитися в журналістиці. Навчання потрібно проходити не лише в університеті на лекціях, але й на практиці, яка є набагато ціннішою. Крім того, потрібно вчити англійську мову: без неї ніяк, – поділилися своїми думками Юлія Галушка

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x