У ЧДТУ відбувся круглий стіл до Дня ЗСУ

У ЧДТУ відбувся круглий стіл до Дня ЗСУ

6 грудня у Черкаському державному технологічному університеті за ініціативи кафедри історії та права відбувся круглий стіл «Українські Збройні Сили: історія та сьогодення», присвячений Дню Збройних Сил України. Про це «Нова Доба» дізналася у прес-службі навчального закладу.

– Попри чимало труднощів, діючому складу українських військових вдалося зберегти високий професіоналізм, боєготовність і добрі армійські традиції, – зазначила у вітальному слові завідувачка кафедри історії на права ЧДТУ Ірина Стадник.

День Збройних Сил відзначається щорічно 6 грудня – у день ухвалення в 1991 році закону України «Про Збройні Сили України».

Збройні сили України – це військове формування, на яке, відповідно до Конституції України, покладаються оборона України, захист її суверенітету, територіальної цілісності і недоторканності.

– Не випадково ми сьогодні відзначаємо День Збройних сил України. Опора будь-якої держави – це армія і поліція. Цим двом структурам потрібно приділяти велику увагу, – наголосив доктор історичних наук, професор Микола Бушин. – Шануйте свою країну, народ та Збройні Сили держави.

Студенти-історики Черкаського державного технологічного університету підготували виступи про етапи формування українського війська, зокрема пригадали збройні сили Київської Русі, військову звитягу князя Київської держави – Святослава Хороброго, збройні формування України доби козацтва та Національно-визвольної війни 1917-1920 років, сучасні Збройні Сили України.

Підсумовуючи зібрання, кандидат історичних наук, доцент кафедри історії та права ЧДТУ Оксана Яшан приділила увагу темі: «Добровольчі загони України: історія та сьогодення». – Історично так склалося, що добровольці – це феномен, притаманний українській армії. Добровольчі настрої проявлялися в різні періоди історії України, особливо коли виникала реальна загроза державності. Саме добровольчі батальйони заклали ідеологію розвитку сильної незалежної України, – наголосила Оксана Олексіївна.

Загалом, Круглий стіл «Українські Збройні Сили: історія та сьогодення» пройшов не тільки у форматі дискусії, обміну інформацією, думками, а й став платформою для пошуку відповідей на актуальні питання сьогодення.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x