У Вільшані досі не вщухають виборчі баталії

У Вільшані досі не вщухають виборчі баталії

Після чергових виборів до місцевих рад у смт. Вільшана Городищенського району виникла неординарна ситуація навколо посади селищного голови. За результатами голосування, зі значним відривом від опонентів, перше місце зайняв чинний голова Володимир Яровий. Однак, через недосконалий новий закон про вибори до місцевих рад, несвоєчасне роз\’яснення ЦВК і некомпетентність членів ТВК, він не зміг приступити до обов’язків керівника громади, яка його вибрала.

– Проблема в тому, що на посаду селищного голови Володимир Яровий йшов як самовисуванець і одночасно балотувався депутатом райради по списку однієї з партій – розповідає місцева активістка Джаніта Шах. – Тоді ТВК у не вважали це проблемою, а тлумачення ЦВК прийшло занадто пізно. Це призвело до тяжкої судової тяганини, невизначеності серед жителів Вільшани, та різноманітних пліток.
Народ зреагував дуже гостро, тому 20 листопада громада піднялася на захист свого вибору, в приміщенні Будинку культури відбулися збори. Люди вирішили, що якщо вже так склалася ситуація, то скасування результатів виборів щодо обрання головою Володимира Ярового і призначення очільником Вільшани особи, яка зайняла друге місце на виборчих перегонах, буде вкрай недемократичним. Найкращим виходом з цієї проблемної ситуації стали б повторні вибори селищного голови, які по закону можуть бути проведені у січні 2016 року, і на яких люди зможуть підтвердити свій вибір.

Представниця громади Тамара Круць зазначила: «Людям хочеться, щоб селищем керувала розумна, компетентна, інтелігентна людина. І щоб селищного голову нам не призначали, а люди вибирали його самі. Влада має дослухатися думки народу, адже історія не пробачає таких помилок».

Володимир ЧОС

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x