Черкаси планують зробити спортивною столицею України

Черкаси планують зробити спортивною столицею України

Нещодавно в Черкаській ОДА підбили підсумки діяльності спортсменів області за рік. За словами заступника голови Черкаської обласної державної адміністрації Костянтина Омаргалієва, Черкащина продовжує нарощувати спортивний рейтинг не лише за виступами спортсменів на головних аренах країни та світу, а й завдяки роботі дитячо-юнацьких спортивних шкіл. Таким чином область має всі шанси стати спортивною столицею країни. Про це інформує Черкаська ОДА.

– Наша мета – зробити Черкащину спортивною столицею України, – відзначив пан Омаргалієв. – Маємо для того усі можливості. Поступово покращуємо матеріально-технічну базу для тренувань, розвиваємо спортивну інфраструктуру. Працювати у цьому напрямку продовжуємо й надалі. Водночас збільшуємо кількість змагань всеукраїнського рівня, які приймає Черкащина, що також є умовою спортивної промоції області.

Нещодавно профільне Міністерство оприлюднило рейтинги кращих спортивних шкіл. У лідерах – дві наші спортивні школи: Обласна спеціалізована дитячо-юнацька школа олімпійського резерву та дитячо-юнацька спортивна школа №2 Черкас. ОСДЮШОР посіла ІІ місце у рейтингу 2017 року серед спеціалізованих дитячо-юнацьких спортивних шкіл олімпійського резерву другої групи та отримала свідоцтво про надання вищої категорії. Комплексна дитячо-юнацька спортивна школа №2 ЧМР отримала диплом Міністерства молоді та спорту України за ІІІ місце в рейтингу 2017 року серед дитячо-юнацьких спортивних шкіл другої групи.

– Одним з прикладів якісних змагань всеукраїнського рівня, які пройшли на Черкащині, став Кубок України з хортингу. Цими вихідними наші хортингісти, не тільки продемострували яскраві виступи, а ще й встановили національний рекорд. Вони створити найбільший логотип хортигу. Долучилися до дійства понад 150 осіб. Зафіксував це досягнення представник національного реєстру рекордів України.

Загалом всеукраїнські змагання з хортингу, які проходили у розділах «двобій, «форма», та «показовий виступ», об’єднали майже 340 спортсменів. Вони прибули з 14 областей та м. Києва.

Спорт єднає духом та тілом! Хортинг – не тільки бойове мистецтво. Це цілий комплекс із фізичної підготовки, самовдосконалення, морального, духовного та культурного виховання, наближення до українських традицій. А хто пам’ятає свої традиції, той переможе.

– Розвиток інфраструктури ветеранського спорту Черкащини на всіх його рівнях, підтримка організації спортивних змагань ветеранів та їхньої участі не лише в обласних, а й всеукраїнських та міжнародних турнірах – цими та іншими питаннями займатимуться члени обласної асоціації ветеранів спорту Черкащини. Таку Асоціацію ми нещодавно створили, провівши в обласній адміністрації розширене засідання спортивного активу ветеранського руху. Тоді ми спільно обговорили шляхи вдосконалення діяльності ветеранського руху, зокрема й підтримки з боку влади.

До складу Асоціації ввійшли як спортсмени, так і представники органів влади. У подальшому ж ми плануємо спільними зусиллями вибудувати так звану спортивну вертикаль, аби підтримка ветеранського спорту здійснювалась і на рівні районів, міст та громад.

Подібні публікації

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x