Франція ініціює підтримку переселенців на Черкащині

Франція ініціює підтримку переселенців на Черкащині

Черкаську область з робочим візитом відвідав Представник Агенції технічної допомоги АКТЕД («ACTED», Франція) Паскаль Бернард. Він є регіональним директором у Східній Європі та Центральній Азії. А до Черкащини завітав з ініціативою допомоги вимушеним переселенцям, котрі нині тут проживають. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі ОДА.

За словами директора обласного координаційного центру, позаштатного радника Міністра соціальної політики України по роботі з ВПО Лариси Ходаковської, Черкащина не входила до переліку тих регіонів, яким допомагає Агенція (серед них: Донецька, Луганська, Запорізька, Дніпропетровська області), оскільки наявність майже 14-ти тисяч переселенців у регіоні не є критичною цифрою. Однак нині з приємністю відзначає про те, що Паскаль Бернард відстояв Черкащину, як таку, що потребує підтримки в цьому напрямку, адже раніше такого роду донорів тут не було.

– Паскаль Бернард прибув до нас із благодійною метою: оглянути умови проживання переселенців на Черкащині, визначитися з їхніми потребами, – розповіла Лариса Ходаковська. – Зокрема його цікавили місця компактного поселення переселенців, яких на Черкащині декілька, а саме: Центр туризму в Каневі, табір «Олімпія», що в Шполі, а також турбаза «Придніпровська» в Золотоніському районі.
«Реалізуючи свою діяльність в Україні з 2015 року, ACTED наразі вивчає можливість розширити власні програми з надання допомоги переселенцям в Україні, зокрема в Черкаській області, – зазначив у зверненні до обласної адміністрації пан Бернард напередодні приїзду. – Для цього ми маємо намір відвідати кілька центрів колективного хостингу для переміщених сімей в межах Черкаської області, а також започаткувати співпрацю з місцевими благодійними організаціями, які надають допомогу вимушеним переселенцям».
У ході візиту пан Бернард завітав до обласної адміністрації та під час зустрічі із заступником голови – керівником апарату ОДА Віталієм Ковалем розповів, що ACTED є французькою незалежною неурядовою організацію, що створена в 1993 році. Її мета, перш за все, полягає в тому, щоб оперативно надавати гуманітарну допомогу тим, хто її потребує найбільше, а також створити умови для розвитку потенціалу людей в 35 країнах світу, де працює організація. Натомість Віталій Володимирович на початку зустрічі висловив від імені черкащан співчуття народу Франції у зв’язку з терактами, скоєними 13 листопада в Парижі. Потім поінформував гостя про роботу обласного координаційного штабу по роботі із ВПО. Він наголосив на тому, що Черкаський регіон – надзвичайно гостинний. Доказом цього є те, що на сьогодні понад 5 тисяч переселенців зголосилися залишитись в нашій області на постійне проживання.
Паскаль Бернард також зустрівся з представниками місцевих громадських організацій, які допомагають внутрішньо переміщеним особам, зокрема Центр гостинності в м. Черкаси, координатором якого є Тетяна Скляренко. Він поспілкувався і з головою ГО «Другий дім – Черкащина» Тетяною Ковтун – переселенкою із Луганська, яка опікується ВПО в регіоні. А ще відвідав Канівський центр туризму, де тимчасово мешкають переселенці, та с. Білозір’я, де проживає родина Домбровських.

Урешті Паскаль Бернард запевнив, що Черкащина невдовзі отримає перший транш допомоги вимушеним переселенцям. Це і гуманітарна допомога, і матеріальна, зокрема, у вигляді ваучерів на придбання необхідних речей.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x