Одноразову грошову допомогу отримають поранені в зоні АТО волонтери

Президент України Петро Порошенко підписав Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» щодо виплати одноразової грошової допомоги волонтерам, добровольцям, які захищають незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, та членам сімей загиблих», який був прийнятий Верховною Радою України 3 листопада 2015 року. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі Черкаської міської ради.

Як повідомляє заступник директора департаменту соціальної політики Черкаської міської ради Валентина Литвинович, добровольцям та волонтерам, які стали інвалідами внаслідок поранення, контузії або каліцтва, одержаних під час безпосередньої участі в АТО, надається право на одержання одноразової грошової допомоги: 250-кратного прожиткового мінімуму, встановленого законом для працездатних осіб (304 500 грн) – у разі встановлення інвалідності I групи; 200-кратного прожиткового мінімуму (243 600 грн) – у разі встановлення інвалідності II групи; 150-кратного прожиткового мінімуму (182 700 грн) – у разі встановлення інвалідності III групи.

У разі смерті зазначених вище осіб документом передбачається надання членам їх сімей права на одержання одноразової грошової допомоги: 500-кратного прожиткового мінімуму, встановленого законом для працездатних осіб (609 000 грн).

Законом встановлюється, що зазначені вище положення поширюються на осіб, які визнані інвалідами до набрання чинності цим законом, а також на членів сімей осіб, які загинули (померли) до набрання чинності цим законом.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x