Черкаським школам на дрібні потреби виділять по 50 тис грн

Черкаським школам на дрібні потреби виділять по 50 тис грн

Дитячий садок №5 відвідав міський голова Черкас Анатолій Бондаренко разом із депутатом Черкаської міськради Станіславом Лукиричем.

Два тижні тому в цей садок нарешті привезли нову плиту, а вчора – промислову м’ясорубку. Виділення з міського бюджету коштів на придбання цієї техніки Станіслав Лукирич добивався майже рік. Переконатися в тому, що тепер кухня садку запрацює краще та швидше, а також поцікавитися, чим годують дітей у черкаських дитячих садочках, приїхав і новообраний міський голова Черкас, якому заодно ще й випала нагода «зняти пробу» з дитячого обіду. За словами Анатолія Бондаренка, враження від запіканки, котлет і розсольника в нього залишилося гарне. Однак проблема недофінансування садків і шкіл дає знати про себе регулярно. Тому під час брифінгу Анатолій Бондаренко заявив про конкретний намір фінансово підтримати дошкільні та шкільні заклади освіти. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі Черкаської міської ради.

«Перше рішення виконкому було виділити по 50 тисяч гривень кожній черкаській школі на дрібні потреби, як от крейда, інвентар тощо, – розповів міський голова. – Звісно, цих коштів не достатньо. Але, сподіваюся, вони бодай трохи допоможуть нашим учителям не відчувати себе прохачами, а батькам – зменшити витрати на школу. Те ж стосується і дитячих садочків. Незалежно від того, має округ свого представника у міськраді чи ні (а такі є) кожен дитячий садок отримає фінансування залежно від потреб», – запевнив Анатолій Васильович.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x