Черкаська прокуратура перешкодила незаконному звільненню засудженої

Черкаська прокуратура перешкодила незаконному звільненню засудженої

Органами прокуратури області спільно з Управлінням ДПтС області виявлено факт спроби незаконного звільнення засудженої, яка відбуває покарання в одній з виправних колоній, на підставі постанови колегії суддів судової палати в кримінальних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ, яка має ознаки підробленої. Про це «Нова Доба» дізналась у Прокуратурі Черкаської області.

Так, 23.11.2015 на адресу установи виконання покарань надійшло рішення вказаного суду вищої інстанції, згідно якого до засудженої А. застосовано положення ст. 69 КК України та скорочено строк відбування покарання на два роки і чотири місяці.

Після ретельного вивчення матеріалів особової справи засудженої встановлено відсутність необхідних для звільнення документів, а саме супровідних листів та повідомлень, які б підтверджували розгляд касаційної скарги у Вищому спеціалізованому суді України.

Як з’ясовано у подальшому, Вищим спеціалізованим судом України з розгляду цивільних і кримінальних справ рішення щодо звільнення засудженої А. від покарання не постановлювалось.

З метою встановлення обставин вчиненого злочину, територіальним слідчим органом поліції розпочато досудове розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x