Очищаємо судини правильними продуктами

Очищаємо судини правильними продуктами

Неправильне харчування і велика кількість консервантів у їжі призводять до того, що на стінках судин утворюються холестеринові бляшки, які призводять до появи хвороб серцево-судинної системи. Тому потрібно вживати в їжу продукти, що містять клітковину. Саме клітковина виводить з організму шкідливі речовини, сприяючи очищенню судин.

Цільне зерно. Хліб із цільного зерна багатий харчовими волокнами, які виводять з організму токсини. Також корисні для судин неочищений рис, вівсянка та гречана крупа.
Бобові. Квасоля, горох, боби, сочевиця – продукти, багаті білком, клітковиною, залізом і фолієвою кислотою. Але в них немає жирних кислот. Ці продукти ідеально підходять для профілактики атеросклерозу. Вони діють як судинорозширювальні й корисні для запобігання інсультів.
Капуста. Білокачанна, цвітна, брокколі – ці види капусти містять вітамін С, що запобігає утворенню солей, усуваючи ризик виникнення тромбів.
Шпинат. Листя шпинату містить багато фолієвої кислоти, яка бере участь у формуванні червоних кров’яних тілець – еритроцитів. Вони транспортують у тканини й органи кисень, сприяючи нормалізації кров’яного і внутрішньочерепного тиску.
Грейпфрукт. Корисні речовини, що містять в цьому фрукті, зміцнюють кровоносні судини. Мінеральні речовини і вітаміни відновлюють еластичність стінок судин.
Кисломолочні продукти. Дуже кефір та сир низької жирності, які легко засвоюються організмом і містять кальцій, що зміцнює стінки судин. Регулярне споживання в їжу низькокалорійних кисломолочних продуктів запобігає виникненню інфарктів й інсультів.
Горіхи, насіння, олія
Мигдаль і волоські горіхи, гарбузове і кунжутне насіння, оливкова, лляна і кунжутна олія містять корисні жирні кислоти, які допомагають при чищенні судин головного мозку.
Зелений чай
Це відомий антиоксидант. Він сприяє нормалізації кров’яного тиску, зниженню рівня холестерину в крові.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x