Навіщо потрібні зустрічі з однокласниками?

Чому теплі зустрічі з друзями дитинства придумали проводити в перші тижні лютого – мені невідомо. Це досить невдалий час хоча б тільки тому, що доводиться одягатися так, щоб не замерзнути, а іноді і добиратися до місця зустрічі на санях, оленях,собаках, грузнучи в заметах. А головне: навіщо ходити на ці зустрічі щороку, коли вам вже 35+ і як би вже зрозуміло, що ось ви – головний спеціаліст Департаменту департаментів, а Іваненко – продає газети на базарі, і ніхто ніякими вже досягненнями особливо не здивує. Можливо, ви вже переросли ці зборища і цих людей?
Буду відверта: я завжди за те, щоб збиратися. Я завжди була за те, щоб робити квестии, маскаради, КВН-и, вигадувати нові традиції, ходити на природу… Я люблю не втрачати зв\’язок через роки, знайомити однокласників і одногрупників з колегами і родичами, жити однією великою родиною. Та завжди були однокласники, які повністю саботували зустрічі. Або взагалі ігнорували, або бурмотіли щось на кшталт: не знаю, напевно, в цей раз не вийде. І у них не виходило ні в який раз. Як можна не хотіти зустрітися з людьми, з якими провів такі важливі роки життя? Перевірені люди – рідкість, навіщо ж ними розкидатися? Як можна перерости юність? Перерости спрагу свободи, відчуття того, що світ – у твоїх ніг, перерости сміх, зухвалість, щирість і дружбу?
Плине час, все змінюється… Освіта, робота, саморозвиток, мода, прогрес… цей перелік незліченний. Міняємось ми, змінюється все що нас оточує, але спогади про школу лишаються незмінними. І ось скільки б років не минуло, у першу суботу лютого ми з колишнім 11-А регулярно зустрічаємося. Хлопчики і дівчатка, які вже подорослішали і посіли певне місце в суспільстві і житті сідають в ряд за одним столом , веселяться, згадують шкільні пригоди, радіють одне одному. Хтось не може впізнати себе на фото 10-ти літньої давнини, а ми незамінні ось вже як 20 років.
Ми чомусь думаємо, що у нас ще три життя попереду, потім не залишається жодної хвилини. Тому в цьому році ми знову зустрічалися, незважаючи на дім-роботу-й по всьому. Я дійсно вірю, що «старий друг краще нових двох» і щиро кажу вам: «Зустрічайтеся з вашими друзями хоча б раз на рік!»

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x