Держлісгоспи Черкащини витратили 2,7 млн гривень на охорону праці

Держлісгоспи Черкащини витратили 2,7 млн гривень на охорону праці

Охорона життя і праці кожного працівника та недопущення виробничого травматизму – це одне з пріоритетних завдань для лісогосподарських підприємств Черкащини. Про це «Нова Доба» дізналася у прес-службі Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Черкаське обласне управління лісового та мисливського господарства та державні лісогосподарські підприємства здійснюють систематичну роботу щодо поліпшення умов праці та організації безпечної роботи відповідно до Закону України «Про охорону праці» й інших нормативних актів.

У 2018 році на охорону праці держлісгоспами області було заплановано використання коштів на суму 1,5 млн грн, фактично витрачено 2,7 млн грн, що на 43 % більше від запланованого, і в середньому по управлінню складає 1657,8 грн на одного працюючого.

Розподіл коштів на охорону праці по статтям витрат у 2018 році складає:
– на придбання спецодягу та засоби індивідуального захисту витрачено 1052,7 тис. грн;
– на навчання працюючих – 645,4 тис. грн;
– на проведення медоглядів – 248,6 тис. грн;
– на проведення основних фондів у відповідність з вимогами нормативно-правових актів з охорони праці – 758,7 тис. грн.

– У 2018 році в лісгоспах провели щорічні навчання та перевірку знань з охорони праці для робітників за двадцятигодинною програмою. Загалом же навчання та перевірку знань посадових осіб держлісгоспів управління проводять згідно із планом-графіком в Українському центрі підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів лісового господарства. У 2018 році 57 працівників пройшли навчання, – зазначає завідувач сектору лісосировинних ресурсів та охорони праці управління Павло Сидорук.

Службами охорони праці лісгоспів та обласного управління минулоріч було проведено 434 перевірки стану охорони праці у підрозділах. За результатами перевірок налагоджений контроль за усуненням виявлених недоліків.

Випадків виробничого травмування працюючих, ДТП з транспортними засобами лісгоспів та випадків виникнення пожеж будівель і споруд у 2018 році не було.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x