В інтернатних закладах області перевіряли дотримання прав людини

В інтернатних закладах області перевіряли дотримання прав людини

Результати перевірок соціальних закладів області обговорювали нещодавно на засіданні колегії Департаменту соціального захисту населення ОДА.
– Під час перевірок ми насамперед звертали увагу на дотримання прав наших підопічних, – зазначив директор Департаменту Руслан Чикало, відкриваючи засідання колегії, – крім того, оцінювали їхні умови проживання та харчування. Наші підопічні – це інваліди внаслідок психічних захворювань та люди похилого віку, тобто найбільш незахищені соціальні верстви. Вони потребують нашої постійної уваги та допомоги, адже не можуть самі себе обслуговувати.

У цілому мешканці соціальних установ області забезпечені всім необхідним: сезонним одягом, взуттям, постільною білизною, посудом тощо. Підопічні мають чотириразове харчування, зокрема й дієтичне, а технічні й інші засоби реабілітації мають відповідно до індивідуальних програм реабілітації. Практично в усіх закладах області зроблені ремонти, наразі ремонтні роботи завершуються у Стеблівському будинку-інтернаті. «Нова Доба» про це дізналася в департаменті соціального захисту населення ОДА.
Але є й проблемні питання. Зокрема, потребує оновлення матеріально-технічна база в медичних частинах, у деяких закладах потребують заміни ліжка та матраци.

Не в повній мірі використовуються можливості індивідуальної програми реабілітації щодо забезпечення підопічних технічними та іншими засобами, такими як: функціональні ліжка для лежачих хворих, приліжкові столики та санітарні стільці.
За результатами перевірок керівникам інтернатних установ рекомендували забезпечити системний підхід в організації роботи закладів щодо дотримання прав людини. Насамперед посилити контроль за виконанням обов’язків медичним та обслуговуючим персоналом та активізувати роботу із залучення шефської, спонсорської й гуманітарної допомоги з метою поліпшення умов проживання вихованців та підопічних в інтернатних установах.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x