Робити добрі справи може кожен – це легко і надзвичайно приємно

Робити добрі справи може кожен – це легко і надзвичайно приємно

Побутує думка, що добрі справи мають говорити за людину, а не навпаки. Я не зовсім поділяю її. Адже переконана, що хороші справи одних можуть залучити інших, чи хоча б надихнути. Саме тому я в захваті від ідеї «Нової Доби» відсвяткувати своє 20-річчя зробивши 20 добрих справ. Сподіваюся, що така ініціатива в геометричній прогресії збільшить кількість добра принаймні у нашій області.
І вже є крутий старт! А мені пощастило стати його частинкою.
Мене досі переповнюють емоції! Я повернулася додому водночас стомлена і сповнена сил. А все тому, що ми провели вечір жіночності для дівчаток із непростими долями (сирота, діти з малозабезпечених сімей, діти з багатодітних сімей, мають особливі освітні потреби). Ці 10 красунь просто розквітли на очах у руках професіоналів. Фаховий візажист Ілона Сем’янівська розповіла дівчаткам про лайфхаки догляду за собою та розкрила секрети ідеального макіяжу. А перукар-стиліст Євгенія Асташкіна провела майстер-клас із плетіння кіс, та дала рекомендації з догляду за волоссям та шкірою голови. І цього б уже вистачило, для шаленого захвату дівчат, але ми вирішили досягти максимального ефекту від вечора. Тому Ілона допомогла дівчатам зробити мейк-ап за допомогою подарованої їм косметики, а Євгенія зробила кожній дівчинці зачіску. Лише уявіть: 10 образів за 2 години! І щоб у кожної лишилася пам\’ять про захід, Владислав Бедринець невтомно фіксував усі метаморфози, а фотограф Анастасія Бойко влаштувала дівчаткам професійну фотосесію. І усе це в приємній невимушеній атмосфері, яку у своєму прес-центрі створили новодобівці. Ну і які ж дівочі посиденьки без смаколиків? За них окрема подяка Тетяні Очеретяній та Наталії Залозній.
А скільки людей ще лишилося за кадром! Наталю Вернидуб, дякую за твій пост, який наштовхнув мене на проведення цього вечора та координацію з керівництвом 15 училища, де навчаються дівчатка, а ще за одяг та інші «дівочі радості», як ти сама кажеш. Дякую керівнику та педагогам ДНЗ «Черкаське вище професійне училище будівельних технологій», що пристали на нашу пропозицію, особливо Самарській С. А., яка супроводжувала дівчаток на захід. Катерино та Анно Кривопишині, Ліза Золота, Людмило Березовська, Леся Приймак, Ілоно Рекункова та Яно Пономаренко, дякую! Саме завдяки вам дівчата пішли із заходу з пакетами одягу, косметики, прикрас. Я теж не втрималася і подарувала кожній із дівчаток по палетці професійних тіней.

А ще дуже важливу роль відіграли репости моєї розповіді у Facebook із прохання допомогти у підготовці. Народ, якщо скласти докупи усіх ваших фоловерів, то вийде, що охоплено понад 18 тисяч людей!
І, звісно ж, хочу подякувати учасницям за вашу увагу, спрагу до знань, блиск у очах, щирі посмішки та аплодисменти укінці заходу. Іро Верещака, Олю Трофименко, Юлю Швед, Аню Дудник, Віро Шкаруба, Маргарито Булгак, Каріно Вебер, Діано Кулик, Вікторіє Мазуренко та Юлю Скляренко, дякую вам. Дівчата, ви круті!
І знаєте, який висновок вкотре зробила для себе? Я дуже щаслива, бо мене оточують такі фантастичні люди (з деякими, до речі, мене познайомив цей проект).

PS: Вийшло майже як промова при отриманні «Оскару», але я не могла не подякувати кожному, хто запалив оченята дівчат, які у свої 15−16 років уже встигли побачити багато горя.
PPS: До речі, дізналася від викладачки, що в цьому училищі є ще багато підлітків, що потребують нашої допомоги. І це не лише дівчатка, адже там навчаються і хлопці. Є навіть ті, хто часом не має чого їсти. Тож давайте не зупинятися на досягнутому. Усі, хто хоче зробити добру справу пишіть мені – я дам контакти керівництва.
І уже зовсім скоро продовження марафону #20добрихсправдо20річчяНовоїДоби

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x