Про першочергову охорону дітей говорили в прокуратурі

Про першочергову охорону дітей говорили в прокуратурі

Днями у прокуратурі Черкаської області за участі керівників місцевих прокуратур та ювенальних прокурорів відбулася оперативна нарада щодо стану додержання вимог законодавства, ефективності роботи в сфері захисту прав та свобод дітей. Про це повідомляє прокуратура Черкаської області.

На нараді відмічено, що у поточному році органи прокуратури області реагували заходами представницького характеру на порушення у сфері здійснення публічних закупівель товарів, робіт та послуг для дітей, незаконне відчуження та користування майном закладів освіти, незабезпечення належними умовами для проведення дітьми дозвілля й навчального процесу. Також прокурори активно вживали заходи кримінально – караного характеру за фактами розкрадання бюджетних коштів і порушення прав дітей.

Окрему увагу прокурори зосередили на забезпеченні ефективного розслідування кримінальних проваджень стосовно неповнолітніх і захисту прав дітей, які потрапили у конфлікт із законом. Також на заході обговорили необхідність підвищення ефективності роботи у цьому напрямі та визначили основні питання, що потребують прокурорського втручання.

Прокурорів зорієнтовано на необхідність своєчасного реагування на порушення прав неповнолітніх, які утримуються в місцях несвободи, проведення з ними профілактичної роботи службовими особами органів Національної поліції та пробації.

Окрім того, учасники наради обговорили законодавчі нововведення та практику Верховного Суду щодо їх застосування в орендних правовідносинах. Тож прокурорам необхідно переорієнтувати свою роботу у сфері охорони дитинства з урахуванням законодавчих змін і судової практики.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x