Кращі туристи й краєзнавці Черкащини побували на Всеукраїнській конференції в Києві

Кращі туристи й краєзнавці Черкащини побували на Всеукраїнській конференції в Києві

24 – 25 листопада 2015 року у місті Києві відбулася Всеукраїнська конференція за темою: „Історико-географічна експедиція „Історія міст і сіл України”: підсумки та досягнення”. Членами делегації від Черкаської області стали кращі пошуковці районного туристсько-краєзнавчого клубу «Альта» із с. Будище Черкаського району (керівник Журило А.М.) та гуртка «Історики-краєзнавці» ПНЗ м. Черкас ЦТКЕСУМ (керівник Щербина М.М.). Саме ці два колективи були багаторічними переможцями експедиції в номінаціях «Маршрут» та «Нарис-опис». Очолювала делегацію методист Черкаського обласного центру туризму, краєзнавства і екскурсій учнівської молоді Світлана Петрівна Турченюк.

Програмою конференції було передбачено пленарні засідання та виступи учнів – представників делегацій, пішохідні оглядові екскурсії м. Києвом, огляд Національного музею народної архітектури та побуту України (с. Пирогово). Делегації, що прибули з різних куточків України, вітали представники Міністерства освіти і науки України, Національної спілки краєзнавців України, Українського географічного товариства, Національного музею народної архітектури та побуту України.

Член гуртка «Історики-краєзнавці» Хижняк Іван прокоментував присутнім презентацію «Валява – село «Урожайне», яка була створена за матеріалами останньої конкурсної роботи з історії с. Валява Городищенського району.
На завершення конференції грамотами Українського державного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді, за багаторічну плідну роботу з проведення Всеукраїнської історико-географічної експедиції „Історія міст і сіл України” у 2006 – 2015 роках, було нагороджено: колектив Черкаського обласного центру туризму, краєзнавства і екскурсій учнівської молоді та особисто координатора експедиції Турченюк С.П.
Учасники збору переможців завірили, що продовжуватимуть й надалі займатися краєзнавчою, пошуково-дослідницькою роботою з вивчення історичної спадщини України.

Микола Щербина

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x