У грудні Держгеокадастр Черкащини продаватиме права оренди понад 547 гектарів землі

У грудні Держгеокадастр Черкащини продаватиме права оренди понад 547 гектарів землі

Цього місяця Головне управління Держгеокадастру у Черкаській області планує продати на земельних аукціонах права оренди 47-ми земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності (за межами населених пунктів). Загальна площа цих наділів становить 547,7291 га. Про це «Нова Доба» дізналася в ГУ Держгеокадастру в Черкаській області.

Найбільше виставлених на торги ділянок у Канівському районі – 36, загальна площа яких 368,77 га. А також продаватимуть права оренди земель у Черкаському – 4 ділянки (70,5 га), Городищенському – 3 (59,77 га) та по 2 ділянки в Драбівському й Лисянському районах, загальна площа яких відповідно 19,19 га й 29,49 га.

Державна служба України з питань геодезії, картографії та кадастру має намір скасувати право на позаконкурсну оренду землі сільськогосподарського призначення для ведення комерційної діяльності, зокрема фермерського господарства.
«У рамках завдання боротьби з корупцією я виступаю за максимально широке використання механізму аукціонів. Більш прозорого способу передачі земель у власність чи оренду не існує. Зокрема, ми пропонуємо скасувати можливість передачі фермерам в оренду земель для ведення господарства без аукціону. Це корупційна лазівка, негатив від існування якої зводить нанівець усі позитивні ідеї стимулювання розвитку фермерства», – зазначив голова Держгеокадастру Максим Мартинюк.

Довідка:
Земельні торги проводяться відповідно до глави 21 Земельного кодексу України «Продаж земельних ділянок або прав на них на конкурентних засадах».
Інформація про лоти із зазначенням місця розташування земельних ділянок, їхніх площ і кадастрових номерів, а також стартового розміру річної орендної плати розміщена на сайті Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру в розділі «Земельні торги».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x