Як очистити організм навесні

Як очистити організм навесні

Відчуваєте втому і сонливість? Вас не радує навіть сонячна погода? Шкіра обличчя стала тьмяною і виникли запалення? Можливо, річ саме в інтоксикації організму. Весна – це час відродження і нового зростання. З чого почати весняне очищення організму – читайте далі в «Новій Добі».

Як стверджують фахівці, двічі на рік кожній людині потрібно проводити повну детоксикацію організму – очищати від токсинів і шлаків. Наприклад, голлівудські знаменитості регулярно проводять детокс-курси у кілька тижнів під наглядом лікаря. Існує багато програм з очищення організму. Але не потрібно одразу витрачати всі гроші – зробити це можна й у домашніх умовах за допомогою простих методів, які дбайливо виводять зайве і накопичують корисні мінерали й вітаміни в організмі.

Ефірні олії. Провести детоксикацію організму можна за допомогою ефірних олій, які глибоко проникають у шкіру і діють зсередини. Наприклад, регулярно проводьте ароматерапію або масаж за допомогою ефірних олій (пам’ятайте, що у чистому вигляді на шкіру олію наносити не можна). Для очищення організму від токсинів підійдуть евкаліптова олія, олія ялівця, ромашки.

Детокс-смузі. Надати сил, енергії й очистити організм від токсинів допоможуть прості вітамінні коктейлі. Рецептів детокс-смузі безліч: наприклад, селера, огірок, шпинат і яблуко або ж ягідний коктейль із чорниці, полуниці та смородини.

Відмовтеся від важкої їжі. Додайте у свій раціон більше клітковини, овочів, фруктів і горіхів. Фахівці також рекомендують включити у раціон цитрусові, особливо грейпфрут: цей плід має антиоксидантний ефект, захищає організм від вільних радикалів і прискорює метаболізм.

Робіть розвантажувальні дні. Якщо складно відразу відмовитися від шкідливої їжі, влаштовуйте собі розвантажувальні дні двічі на тиждень, які передбачають вживання овочів, фруктів або кисломолочних продуктів. Так, протягом дня ви вживатимете, наприклад, кефір у будь-якій кількості, щоб організм не відчував голод.
Трав’яні збори. Для детоксикації організму вживайте свіже або висушене листя малини, шипшини і смородини. Також зверніть увагу на кропиву, м’яту, кульбабу, які добре очищають кров і виводять токсини з організму. І пам’ятайте: перед вживанням будь-якого трав’яного збору ознайомтеся із протипоказаннями, щоб не нашкодити своєму організму.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x