Робота над створенням національного парку «Холодний Яр» продовжується

Робота над створенням національного парку «Холодний Яр» продовжується

За ініціативи обласної державної адміністрації Міністерством екології та природних ресурсів України в листопаді проведено нараду стосовно створення національного природного парку «Холодний Яр». За результатами роботи вирішили: продовжити роботу над створенням парку «Холодний Яр»; Черкаському обласному управлінню лісового та мисливського господарства, ДП «Кам’янське лісове господарство», ДП «Чигиринське лісове господарство», Черкаському національному університету ім. Б.Хмельницького за участі представників Департаменту екології та природних ресурсів ОДА визначити до 10 грудня площу із зазначенням конкретних кварталів/виділів для створення національного природного парку, достатню для ефективної його роботи; Мінприроди та Держлісагентству розглянути питання можливості створення національного природного парку «Холодний Яр» в управлінні Держлісагентства, у двотижневий термін у разі невиконання попереднього завдання; Кам’янській райдержадміністрації за можливості ознайомитися із досвідом роботи національних природних парків в Кременецькому районі Тернопільської області, Яворівському районі Львівської області та їх впливу на розвиток цих районів. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі ОДА.

Відповідно до завдань Протоколу робочої наради з питання створення національного природного парку «Холодний Яр» від 13 листопада 1 грудня цього року в приміщенні Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницького відбулася зустріч представників робочої групи з вивчення питання присвоєння урочищу «Холодний Яр» статусу Національного природного парку: Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства, ДП «Кам’янське лісове господарство», Черкаського національного університету ім. Б.Хмельницького, Національного історико-культурного заповідника «Чигирин» за участі Департаменту екології та природних ресурсів Черкаської обласної державної адміністрації.

У ході наради обговорювалося питання щодо визначення площі із зазначенням конкретних кварталів/виділів для створення національного природного парку. Зокрема, розглянуто декілька варіантів розмірів (площі) території проектованого національного природного парку, а саме: ініціатори створення парку наполягали на необхідності його створення загальною площею 8518,6623 га. Натомість первинні користувачі природних ресурсів – ДП «Кам’янське лісове господарство» пропонували створити національний природний парк площею 3436 га на землях лісогосподарського призначення Креселецького лісництва, за умови обов’язкового погодження з територіальними громадами.
Поки що узгодженого рішення щодо площі достатньої для ефективної роботи парку «Холодний Яр» не прийнято. Робота над його створенням продовжується.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x