Купуймо українське в Америці!

Купуймо українське в Америці!

Олію, крупи, солодощі з України я купую в крамниці «SunshineDeli», яку провадить Марія Опир. Крамниця має гарну українську кухню і випікає смачний український хліб. Працівники також обслуговують українські весілля та інші урочисті події. Під час останніх відвідин я подумав, що допомагаю Україні та українським підприємцям, купуючи українське, тому й подивився, що саме пропонують мені на полицях з товарами. Ось, скажімо, трав’яні фіточаї для поліпшення діяльности нирок чи простати, полагодження тискучи дихання від «Карпатської лічниці» з Івано-Франківська компанії «Екопродукт». Консервована городина представлена дуже широко: ікра кабачкова з Мошурівського консервного заводу на Черкащині, консервованіпо-херсонські томати зБілої Церкви, а також соки у великому виборі зГородка Львівськоїобласти (мій сусід в «Українському селі» ДмитроПенцак походить з цього міста, то радіє такому виробу), томатний сік і квас зОдеси, нектари з Ніжина,цілющі води з Карпат – «Лужинська», «Поляна Квасова», «Свалява».

Звісно, вхаті потрібна олія,якупоставляє до Америки компанія «Чумак», що її заснував у КаховціПочесний консул Швеції Карл Стурен. Є соняшникова олія з Зінькова на Полтавщині.Але єй особливі олії,які допомагають у подоланні різних немочів. Їх виробляють з волоських горіхів, розторопші та інших рослин у селі Горянівському Дніпропетровської области. Не можна обминути повидла й конфітюри з Могилів-Подільського й особливо великий вибір різної продукції від компанії «Верес», заснованої 1997року у Києві. «Верес» маєсвої вирбництва у Каневі, Черкасах, Мукачеві, куди поставлють сировину агрокомплекси з 7000 гектарів угідь в усіх регіонах України.

Сіль, звісно, з міста Соледар на Донеччині, крупи з Полтавщини. І українське сало у багатьох його різновидах.

Українська продукція є у багатьох спеціялізованих крамницях. Адресажцієї: «Sunshine Deli», 415 Village Green, Rt. 18 South, East Brunswick NJ 08816.

Купуймо українське в Америці!

Олеся Іванишинець пропонує свіжий український хліб і соки з Галичини. (Фото: Лев Хмельковський)

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x