8 підприємств, де працюють люди з обмеженими можливостями, отримають державну допомогу

8 підприємств, де працюють люди з обмеженими можливостями, отримають державну допомогу

Таке рішення було прийнято під час комісії обласної державної адміністрації щодо надання підприємствам інвалідів пільг з оподаткування. Її провів заступник голови – керівник апарату ОДА Віталій Коваль.
Серед зазначених підприємств Черкащини: «Центр трудової і соціальної реабілітації Берег» ЧОО ВОІ «Союз організації інвалідів України», підприємства об’єднання громадян «Біатрон» ВОІ «Союз організації інвалідів України», «Нью Рентал Груп» Жашківської міської громадської організації інвалідів «Нова надія – 2012», підприємство «Мета Сервіс-2» ВОІ «Союз організації інвалідів України» та інші. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі ОДА.

Ці підприємства надають медичні послуги, займаються торгівлею лікарськими засобами, виготовляють текстильні вироби, робочий одяг, меблі, столярні вироби, надають послуги з обробки деревини, а ще з оренди та продажу автомобілів тощо.
На деяких із них працює невелика кількість людей з вадами – 3-5, однак є й такі, де їхня чисельність сягає понад 100 осіб. Приміром, підприємство об’єднання громадян «Черкаситара» Всеукраїнської громадської організації «Рух за рівні можливості». Вони займаються виробництвом гофрованого паперу та картону. Завдяки прибутку шукають нові ринки збуту, вклали цього річ у модернізацію понад 2 млн грн з метою конкурентоспроможності. Комісія визнала за доцільне надання підприємству пільг з оподаткування з подальшим поданням документів до Міністерства соціальної політики для прийняття відповідного рішення.

У ході комісії її учасники заслуховували представників зазначених вище організацій та рекомендували в подальшому по-можливості збільшувати кількість робочих місць для інвалідів, забезпечуючи при цьому гідну оплату праці.
Зауважимо, протягом року погодження на отримання пільг отримали 17 підприємств інвалідів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x