«Гуцулку Ксеню» грає джаз

Компакт-диск «Українські пісні для трьох татів» має незвичну історію, яку варто навести за текстом на обкладинці диску: «Талановиті американські музиканти Боб Артурз та Стів ЛаМаттіна взяли участь у експериментальному проєкті та записали компактний диск «JazzitUp. Ukrainian Songs fot Three Dads». У нього входить віночок українських пісень у власній джазовій обробці артистів. Це далеко не перший проєкт, у якому Боб і Стів експериментують зі своїми творчими виконавськими можливостями,але це перший диск з цієї серії,присвячений близьким друзям музикантів Юрію та Світлані Гороховичам. Ми дуже вдячні за сміливість та ентузіязм,з яким вони підійшли до створення цього альбому, а також неперевершеному Сергію Квітко за зроблений ним звукозапис. Сподіваємося, що вам сподобається ця нова інтерпретація улюблених пісень, яка присвячується нашим батькам – Миколі, Сергію та Валентину. З любов’ю від ваших дочок Іри та Асі».

На диску записані у джазовому виконанні пісні «Цвіте терен», «Чорнобривців насіяла мати», «Рідна мати моя», «Ой,ти дівчино», «Гуцулка Ксеня», «Місяць на небі», «Київський вальс», «По садочку ходжу», «Не питай чого в мене заплакані очі», «Чом ти не прийшов» і «Блюз для України» Боба Артурза. Незвичним є виконання цих пісень на трубі-корнеті, валторні, ґітарі. Три пісні українською мовою співає Боб Артурз.

Обидва музиканти знані в американському музичному світі. Боб Артурз з успіхом виступав на численних концертах і фестивалях. А останні роки вчить студентів джазовій грі у консерваторії. Джазовий ґітарис Стів ЛаМаттіна виступав сольо і грав у відомих дуетах тріо та квартетах. Диск випустили Сергій Квітко, Ірина Портенко та Анастасія Глазунова. Художнє оформлення Елеонора Мачадо. Адреса компанії:BlueGriffinRecordingInc., P.O. Box 15008, Lansing, Michigan, 48901-5008.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x