Косметичний ремонт до Нового року

Косметичний ремонт до Нового року

До Нового року залишилося не так уже й багато часу, тому кожен починає замислюватися над тим, де і як відзначатиме це свято. За статистикою, більшість українців зустрічають Діда Мороза у колі сім’ї, у себе вдома. Тож саме зараз час потурбуватися про свою господу і підготувати її до приходу гостей. Якщо знати, як це зробити правильно, то можна обійтися мінімальними витратами як часу, так і коштів.

Косметичний ремонт в оселі можна зробити практично за одні вихідні. Перш за все, сядьте й підрахуйте, яку суму з тієї, що ви підготували на новорічні свята, можете «пожертвувати» на міні-ремонт. Починати косметичний ремонт, як і будь-який інший, потрібно зі стелі. Якщо маєте достатньо часу й коштів, можна повністю побілити стелю в квартирі або хоча б у вітальні. Мало хто знає, що найважчої і найнеприємнішої частини роботи (тобто змивання старої побілки) можна легко уникнути. Для цього за допомогою шпалерного клею наклеюють на стелю старі газети. Коли клей висохне, газети можна зняти разом із шаром фарби. Іржаві плями та патьоки на стелі потрібно відмити водою, а потім обробити ці місця мідним купоросом. Позбутися кіптяви можна за допомогою протирання 2-3%-им розчином соляної кислоти. Щоб зарівняти тріщини на стелі та стінах, приготуйте шпаклівку. Змішайте 1 частину гіпсу (за масою) із 2 частинами крейди і 2 частинами розведеного столярного клею (30 – 50 г клею на 1 л води). Коли всі підготовчі роботи позаду, можна розпочинати нанесення нового покриття. Гарну якість крейдяної побілки забезпечить розчин із 2,5 кг крейди, 100 г столярного клею, 20 г синьки (ультрамарину), 50 г господарського мила та 3–4 л води. Цього розчину вистачить для обробки 10 м2 поверхні.

Чи не найважливішу роль в інтер’єрі відіграють стіни. Тому їхньому вигляду зазвичай приділяють особливу увагу. В першу чергу зверніть увагу на розташування в кімнаті меблів. Інколи буває достатньо просто пересунути шафу для того, щоб заховати за нею проблемний шматок стіни. Також стануть у нагоді різноманітні календарі, картини, фотографії в рамочках чи просто вазони. Погодьтеся, забити в стіну цвяха значно простіше, ніж переклеювати смугу шпалер. Якщо по-простому вийти з положення не вдасться, доведеться попрацювати на совість. Найпростіше позбавитися «пухирів», що виникають під шпалерами. Їх розрізають дуже гострим ножем або бритвою, змащують спідній бік клеєм, а потім обережно притискають до стіни. Якщо «пухирі» невеликі, їх і розрізати не потрібно. За допомогою шприца з голкою клей вводять, проколюючи папір. Якщо все ж таки необхідно замінити шматок пошкоджених шпалер, беруть лист ватману і вирізають із нього потрібний шаблон. Шаблон прикладають до стіни й за допомогою леза вирізають по контуру. Вирізаний шматок змочують водою і через 10 хв. відривають від стіни. На його місце наклеюють «латку».

На стіні, з якої випала кахля, зішкребіть обережно залишки матеріалу і прогрунтуйте її за допомогою самого цементу. Приготуйте розчин і приклейте на місце так, щоб вона була на одному рівні з іншими. З часом шви між кахлями втрачають колір. Відновити його можна за допомогою будь-якої фарби відповідного кольору, що не боїться води. Прикладіть до шва довгу лінійку і, скориставшись пензликом для малювання, нанесіть фарбу на шов.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x