Небезпечна красуня чортополохівка шкодить рослинам

Небезпечна красуня чортополохівка шкодить рослинам

Метелик має привабливий і невинний вигляд, але аграріїв цим в оману не ввести. Адже гусениці чортополохівки здатні скелетувати листя, що трапляється на їхньому шляху. У роки масової появи, знищивши бур\’яни, гусінь здатна завдати відчутної шкоди рослинам сої, соняшнику, рицини, кукурудзи, овочевих і баштанних культур тощо (передусім засміченим посівам). На присадибних ділянках не нехтують айстрами, лавандою, артишоком тощо.

Небезпечна красуня чортополохівка шкодить рослинам

При відродженні і живленні гусениць чортополохівки (економічний поріг шкодочинності становить 1,5-2 гусениці на 1 рослину) заселені шкідником рослини рекомендують обробляти інсектицидами з діючою речовиною імідаклоприд+ лямбда-цигалотрин, хлорпірифос.

Фітосанітари Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області радять обробітки інсектицидами проводити в тиху безвітряну погоду в ранішні та вечірні години. Не менше як за дві доби, про час та місце проведення обробітків, необхідно обов`язково попереджувати голів сільських і селищних рад, населення села та пасічників.

На оброблених ділянках обов’язково виставляють попереджувальні знаки.

При роботі з засобами захисту рослин слід дотримуватись загальноприйнятих державних санітарних правил ДСП 8.8.1 та правил особистої гігієни.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x