Профпідготовку прикордонників в Оршанці перевірили гості з Європейського Союзу та США

Профпідготовку прикордонників в Оршанці перевірили гості з Європейського Союзу та США

На базі Навчального центру Державної прикордонної служби України імені генерал-майора Ігоря Момота гостям з Європейського Союзу та США презентували рівень професійної підготовки персоналу Державної прикордонної служби України. Про це «Новій Добі» повідомили у Черкаській міськраді.

Захід проходив під головуванням начальника управління підготовки персоналу Департаменту персоналу генерал-майора Артура Короля за участю радника з питань реформування сектору безпеки (офіс зв’язку НАТО), консула Посольства Угорщини в Україні, спостерігачів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні, стратегічного радника з прикордонних питань Консультативної місії ЄС з реформування цивільного сектору безпеки, помічника стратегічного радника з прикордонних питань Консультативної місії ЄС з реформування цивільного сектору безпеки, помічника секретаря національної безпеки Посольства Франції в Україні, начальника служби безпеки Посольства США в Україні, заступника начальника служби безпеки Посольства США в Україні.

На початку зустрічі у конференц-залі Центрального музею Державної прикордонної служби України генерал-майор Артур Король привітав учасників, представив іноземній делегації представників Держприкордонслужби України та ознайомив з програмою візиту до Навчального центру.

У подальшому було презентовано систему підготовки персоналу Держприкордонслужби України. Під час презентації особлива увага зверталась на здобутки Державної прикордонної служби України у сфері підготовки персоналу, діяльність Адміністрації Державної прикордонної служби України у напрямку впровадження передових стандартів у підготовці офіцерського складу, підготовки та перепідготовки молодших спеціалістів Державної прикордонної служби України. Були розглянуті питання ефективності функціонування створеної моделі служби персоналу, наявності та повноти використання навчально-матеріальною бази. А також – перспективи подальшого розвитку системи підготовки персоналу.

Під час ознайомлення членам делегації з матеріально-технічною базою Навчального центру продемонстрували гуртожитки курсантів, навчальні корпуси, навчальний пункти пропуску для авіаційного та автомобільного сполучення, аудиторії, спеціалізовані класи. У тому числі – борцівську залу, радіометричну лабораторію, центр мовної підготовки, клас медичної підготовки, практичне використання навчально-матеріальної бази у повсякденній діяльності, під час проведення як теоретичних так і практичних занять, самостійної підготовки та особистого часу курсантів.

Також делегації були продемонстроване практичні навики, зокрема, з вогневої підготовки, прикордонного контролю та іноземної (англійської) мови.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x