Аграрії на сесії облради вимагають повернути землі

Аграрії на сесії облради вимагають повернути землі

Сьогоднішня сесія Черкаської обласної ради розпочалась у присутності мітингарів – аграріїв і ветеранів АТО, які оточили трибуну, тримаючи в руках плакати із проханням повернути селянам землі. Учора зневірені люди з протестом перекрили трасу державного значення М-05 Київ–Одеса, а сьогодні прийшли вже до депутатів.
Аграрії на сесії облради вимагають повернути землі
Люди у відчаї через те, що голова Держгеокадастру Черкаської області Ольга Залога уже близько року не виконує рішення Верховного суду, яким зобов’язана погодити проект землеустрою та надати дозвільні документи аграріям і ветеранам АТО для отримання землі у приватну власність.

– Ці люди – це 305 осіб із села Ягубець Христинівського району і близько 500 осіб із села Родниківка Уманського району, вони не можуть отримати обіцяні державою ділянки. Тут присутні і представники села Зоряне, що на Христинівщині, де 150 га землі чомусь роздали людям із Житомирської й Чернігівської областей, – пояснює Костянтин Сидорук, голова правління КСП «Ягубець». – Місцеві жителі – представники соціальної сфери (вчителі, працівники дитсадка) – декілька разів намагалися отримати 2 га собі у приватну власність, але Ольга Залога їм відмовляла. Зате віддала ці гектари людям, які живуть за 500 км від Зоряного і ніяк до села не причетні.
Аграрії на сесії облради вимагають повернути землі
На думку пана Костянтина, відмова чиновниці пов’язана винятково з фінансовим питанням цієї проблеми. Мовляв, усім відомо, що існує «такса» – 300 доларів за 1 га, й, відповідно, у власність можна набути необмежену кількість землі. Зокрема й на підставних осіб, як про це говорили щойно в сесійній залі.

Від сьогоднішнього засідання мітингарі чекають реакції обласної ради. За словами Костянтина Сидорука, депутати мають підтримати звернення до правоохоронних органів і до міністра з вимогою звільнити з займаної посади Ольгу Залогу, бо своїми діями чиновниця дискредитує насамперед органи державної влади.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x