У Черкасах засяяла новорічна ялинка (ФОТО)

У Черкасах засяяла новорічна ялинка (ФОТО)

5 грудня відбулося відкриття головної новорічної ялинки міста. Про це «Новій Добі» повідомили в Департаменті освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради.

Висота новорічної красуні 15 метрів, а прикрашена вона вперше 60-ма новорічними будиночками та 200-ми українськими птахами, які власноруч виготовили вихованці позашкільних навчальних закладів міста: Дитячої школи мистецтв, Дитячої художньої школи, Центру дитячої та юнацької творчості, Палацу молоді, Багатопрофільного молодіжного центру. Будиночки мають казкові елементи різдвяних мотивів. Розфарбовані новорічні прикраси червоними, білими, синьо-блакитними та золотавими кольорами, які милують око. Кожен колір має змістовне навантаження: блакитний – символ миру, синій – мудрості та віри, білий – чистоти, золотавий – шляхетності, червоний – сили та вдачі.

Цього дня на Театральну площу завітали черкащани разом з дітками, адже, перш за все, Новий рік для нас родинне свято. Що вже говорити про малечу, для якої новорічна ялинка, що спалахує вогниками, справжня подорож у казку. Тож, сьогодні дітлахи разом з батьками взяли участь у родинно-розважальній програмі, де за правильні відповіді отримували квитки до Резиденції Святого Миколая, та спортивних розвагах від ГО «I am Family», водили хороводи навкруг новорічної красуні разом з Дідом Морозом та Снігуронькою.

Тут же розгорнувся ярмарок новорічних сувенірів та смачної випічки за участі дошкільних навчальних закладів міста, майданчик щасливих селфі, і саме тут черкащани започаткували новий український проект «Жива ялинка»: кожен міг придбати ялинку в горщику, щоб навесні висадити її у спеціально відведеному місці – чи в зеленій зоні, чи на своєму подвір’ї.

А музичні привітання подарували творчі колективи Будинку культури імені Івана Кулика.

Привітав черкащан з початком новорічних свят міський голова Анатолій Бондаренко, побажавши всіляких гараздів, та вручив подарунки учням шкіл естетичного виховання, які власноруч виготовили новорічні прикраси на головну ялинку міста.

У Черкасах засяяла новорічна ялинка (ФОТО)
Фото Олександра Костирка

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x