Ціни на ялинки будуть від 42 до 108 грн – лісівники Черкащини

Ціни на ялинки будуть від 42 до 108 грн – лісівники Черкащини

На Театральній площі в Черкасах уже встановили новорічну ялинку. Цими вихідними відбулося її урочисте відкриття. Про це «Новій Добі» повідомили в Черкаському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

За традицією, новорічні красуні для міста закуповують у Черкаському лісгоспі. Цього року головна ялинка родом із Руськополянського лісництва. 173 дерева від 1,5 до 3 метрів знадобилося, щоб вона була пишною і густою.

«Ми в лісництвах спеціально вирощуємо ялинки для новорічних свят. І традиційно опікуємося головною ялинкою. Місто завжди нам почин робить – найпершими купують зелені красуні», – відзначив директор ДП «Черкаське лісове господарство» Андрій Пустовіт.

У Руськополянському лісництві виділили спеціальну плантацію для вирощування новорічних дерев поблизу лісництва на місці старого розсадника. Починаючи з 2010 року, тут закладали по 1-2 гектарів хвойних насаджень на рік. Таким чином лісівники забезпечили ротацію: коли одні дерева зрізують, то наступні вже підростають.

Ціни на ялинки будуть від 42 до 108 грн – лісівники Черкащини
«Ми спеціально створили таку плантацію, щоб не зачіпати насадження. Та й покупцям простіше – зайшов і вибирай, яка на тебе дивиться», – говорить головний лісничий Черкаського лісгоспу В’ячеслав Шако.

За його словами, ціни на ялинки не піднімали і до кінця року залишаться незмінними: від 42 до 108 грн. Середньої довжини новорічне деревце у лісництвах обійдеться у 70-80 грн.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x