Двоє жителів Черкащини привезли із Африки малярію

Двоє жителів Черкащини привезли із Африки малярію

Цьогоріч в області зафіксовані випадки захворювання на малярію. Наразі двоє жителів із Канівщини та Чорнобаївщини проліковані, у корсунчанина діагноз не підтверджений. За словами обласного інфекціоніста Світлани Волгіної, усі випадки недуги – «завезені», адже пацієнти перебували на роботі в країнах Африки. Про це «Новій Добі» повідомили в Департаменті охорони здоров’я ЧОДА.

Фахівець повідомила, що черкащани отримали належне лікування і вже повернулися на свої робочі місця за кордоном. За її словами, торік на Черкащині зареєстрований 1 випадок інфікування малярією. У середньому в останні роки фіксують не більше трьох випадків. Місцевих малярій в регіоні не було вже 10 років.

– Малярія – гостре інфекційне захворювання, яке характеризується періодичними нападами гарячки, – зазначила Світлана Волгіна. – Вона виникає раз на три дні або через день, переважно в один і той же час. У людини піднімається висока температура, а потім раптово знижується. Якщо вчасно надана медична допомога, захворювання успішно лікується.

Розрізняють 4 види малярії. Найнебезпечніша серед них – тропічна. Вона може викликати ускладнення і навіть кому. У одного з черкаських хворих діагностували саме її. Проте, при неважкому перебігу інфекції за сім днів пацієнт одужав.

– Від людини до людини малярія не передається, інкубаційний період сягає від 1 до трьох тижнів, – додала лікар. – Діагностика проста: мазок крові. Він швидкий, бо плазмодії, які викликають малярію, досить крупні, тож їх відразу видно.
Вартість лікування малярії орієнтовно сягає витрат на лікування ГРВІ.

Прикметно, що прийом протималярійних препаратів може викликати стійку форму малярії. Та це властиве лише жителям тих країн, де поширене це захворювання.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x