Для особливих дітей і дорослих зі Сміли влаштували екскурсію в Оршанці

Для особливих дітей і дорослих зі Сміли влаштували екскурсію в Оршанці

Днями Навчальний центр Державної прикордонної служби України імені генерал-майора Ігоря Момота відвідали дорослі та діти інваліди з м. Сміла Черкаської області. Цей візит був приурочений до Міжнародного дня інвалідів. Більшість цих молодих людей з особливими потребами знаходяться в клубі спілкування «Нові друзі» м. Сміла. Про це «Нова Доба» дізналася із сайту «Юрова гора».

– Ми пишемо різні проекти для того щоб цих людей соціалізувати. Щороку відвідуємо різні міста України, для того щоб кожен з них частіше виходив зі своїх домівок, збільшували коло друзів, тому що вони всі мають здебільшого замкнутий спосіб життя. Для молоді важливо розуміти те, що окрім їхнього життя є ще й інша сторона життя. От наприклад, у людей з особливими потребами свій особливий світ, а у військовослужбовців – свій, – розповідає Максим Пархоменко, представник центру соціальних служб для сім’ї та молоді м. Сміли.
Під час візиту гостей ознайомили з навчально-матеріальною базою Навчального центру. Під час екскурсії по Центральному музею Державної прикордонної служби України дорослі та діти мали змогу ознайомитись з історією Держприкордонслужби та зокрема Навчального центру.

Кожен з великою цікавістю і захопленням слухали екскурсовода Тамару Наталевич. В залі АТО хвилиною мовчання вшанували пам’ять полеглих прикордонників. Діти з задоволенням задали запитання військовослужбовцям, які їх супроводжували, а коли дізнались, що дехто з них брав участь в зоні антитерористичної операції на сході країни, оплесками дякували їм за їхню мужність.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x