Народна карта ліквідації проблем віднині є в Черкасах

Народна карта ліквідації проблем віднині є в Черкасах

Працює вона в режимі он-лайн. Створили карту небайдужі містяни. Вони фіксують усі відкриті люки, аварійні дерева та небезпечні ями в місті. Чиновники такій ініціативі ентузіастів радіють. Переконують: до карти комунальних проблем не гребують зазирати.

– Отак у нас борються з ямами. Взяли вткнули ялинку – і жодних проблем.
І таких дорожніх пасток на вулиці Ватутіна донедавна було аж три. Комунальники до них не потикалися, розповідає Ірина. Тоді вона зі знайомими вирішила взяти все на он-лайн контроль. Так і з’явився сайт комунальних проблем.

Ірина Лисак, жителька м. Черкаси: «Ця карта ліквідації проблем повинна об’єднати комунальні підприємства і мешканців Черкас для того, щоб просто навести порядок у місті. Можна прямо на карті позначити це місце, описати проблему, додати туди фото та відео».
Аварійні дерева, стихійні смітники та навіть ями на дорогах – усе це можна знайти на карті ліквідації комунальних проблем.

– Навіть фотографію зробили. Бачте, проїжджають машини, а яма відкрита.

Засновники карти Вадим та Ірина вже роздумують, як зробити її ще кращою. Додати сюди своє комунальне лихо може кожен. Одним кліком комп\’ютерної мишки.

Вадим Мишаков, житель м. Черкаси: «Ось 53 в нас є повідомлення з різних проблемних питань. Є вже певні результати. Ось три люки в районі «Д» були відновленні. На перший погляд, це невелика цифра. Але за цим, можливо, стоять врятовані життя. Із Одеси зв’язувалися з нами учасники міського форуму. Вони хочуть створити карту небезпеки, боротьби зі злочинністю в Одесі. І ми їм допомагаємо».
– Відкритий сток. Насправді він не відкритий. От Замковий узвіз багатостраждальний.

Це вже карту штудіюють у мерії. Тут сподіваються, що такий он-лайн контроль допоможе співпраці комунальників із містянами. Задля оперативного реагування.

Сергій Отрешко, начальник управління вуличної інфраструктури МВК: «Ми реагуємо як на звернення в оперативну службу, так і на позначення на цій карті. Наявність цієї карти активізує людей так само звертати увагу на проблеми, повідомляти нас. Я думаю, що це корисний і правильний діалог між владою та жителями».

Скільки вже проблем допомогла вирішити народна карта – її засновники не можуть сказати. Інформація там постійно оновлюється.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x