Сьогодні вночі в області прогнозується посилення вітру

Сьогодні вночі в області прогнозується посилення вітру

Сьогодні вночі прогнозується посилення вітру до небезпечних позначок 15-20 м/с. Як підкреслив начальник Черкаського обласного центру з гідрометеорології Віталій Постригань, посилений вітер сприятиме очищенню атмосферного повітря, проте жителям регіону слід бути особливо пильними та не наближатися рекламних вивісок, дорожніх знаків та ліній електропередач. «Нова Доба» про це дізналася в Черкаському обласному центрі з гідрометеорології.

Упродовж поточного тижня температурний фон знизиться на 2-4º, проте буде вище кліматичної норми на цей час. До кінця тижня істотних опадів не передбачається. Останній аналіз синоптичних процесів показує, що зими з усіма її проявами на Черкащині найближчі 10 днів не варто чекати.

Віталій Постригань нагадав, що минулими вихідними на Черкащині спостерігалася аномально-тепла погода, температурний фон перевищував кліматичну норму на 5-7º, а денні температури були теж досить високими – +9-10º. Причина у тому, що глибокий, обширний Атлантичний циклон, який рухається по більш північним траєкторіям, виносить тепле повітря з південного заходу.
Щодо озимини, то посіви входять у зиму переважно у фазі кущіння. Проте, вторинна коренева система розвинена не скрізь, а рослини погано загартовані. Зимуючі культури не встигають накопичити достатньої кількості поживних речовин, що негативно позначається на рівні їх морозостійкості. Тому подальший стан посівів залежатиме від умов зимівлі.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x