Злива, звук і залізо: у Черкасах відгримів міжнародний фест «Рок-Булава»

Злива, звук і залізо: у Черкасах відгримів міжнародний фест «Рок-Булава»

Відомий фестиваль важкої музики у Дахнівській Січі провели вперше. Сюди він переїхав із Переяслава. Цього року на головній сцені зіграли понад 70 гуртів із України, гості із Білорусі та США. Організатори зробили акцент на молодих виконавцях Хедлайнери: КУРГАН & AGREGAT, Пасть Крокодила і DETACH. На триденний рок-марафон продано понад 2000 квитків.

Фестиваль «Рок Булава» має восьмирічну історію. Стартував із Житомирщини, далі перекочував до Переяслава і тепер зазвучав у Черкасах. Локацію обирали за географічним принципом, подалі від міської метушні, з урахуванням специфіки події і вподобань глядачів. Про це розказав арт-директор фестивалю Гарик Подольський.

– Ми відкриваємо нові імена, хочемо дивувати. Вперше цьогоріч грають хіп-хоп гурти. Є відомі представники альтернативної музики з різних куточків України – від Луганщини до Львова. Певно, немає жодного обласного центру, з якого б не приїхали виконавці, – хвалиться Подольський.

Баяніст гурту «DK.DANCE» Олександр Сосєдський каже, що вони на фестивалі вперше, приїхали заграти 10 пісень і відірватися наповну. «У різному складі працюємо з 2009 року, нині нас п’ятеро. В Україні об’їздили купу фестів, грали на Майдані», – каже Олександр.

– Наша музика для тих, кому подобається рух. На раллі, мото, авто фестивалі запрошують. Минулоріч закривали «Тарасову Гору». Сюди приїхали вперше, – розповідає учасник гурту «Big Green Bag» Олександр Попушняк.

За словами співорганізатора фесту Андрія Куліша, багатьом молодим українським гуртам ніде засвітитися.
– Ми дали їм таку можливість, – каже Андрій. – «Живий» відбір виконавців відбувався у Києві, також враховували результати голосування у соцмережах.

На території фестивалю побудували три сцени: урбан, альтернативу і головну. Відрізняються вони масштабом і переліком виконавців. Поблизу сценічних майданчиків фуд-корт і басейн, де можна освіжитися після гоцалок.

Злива, звук і залізо: у Черкасах відгримів міжнародний фест «Рок-Булава»

Виконавці з інших міст заселилися у будиночки на території Січі та розгорнули наметове містечко неподалік. Відвідувачі могли придбати одноразовий квиток, або абонемент на три дні і також лишитися на ніч на території фестивалю.

Серед відвідувачів також є байкери «Нічні птахи». Вони шукають «свіжину» для фестивалю «Дорога на Січ», який щороку проходить у Черкасах.
– Нам цікаво познайомитись із новими виконавцями для подальшої співпраці.
Багато гуртів – це круто. Є уже зіркові колективи, учасники телевізійних проектів. Але молодь вражає, їхня музика дуже різнопланова, – ділиться байкер Юрій Перкін.

Серед поціновувачів альтернативи як затяті рокери, так і меломани. Зовні помітно: до події готувалися ретельно і заздалегідь. Тут можна зустріти людей із ексцентричними зачісками у піжамах, шкірянках, тематичних футболках та із чудернацькою атрибутикою і прапорами.

Тим часом фестивальне літо на Черкащині триває. У липні в Холодному Яру відбудеться фестиваль нескореної Нації, у серпні слідом за «Рок Булавою» на Січі зберуться байкери, а в Моринцях анонсують «Ше.Fest». Не проґав!

Альтернативу слухала Вікторія Пожар

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x