Юні танцюристи змагалися і зібрали кошти для учасників АТО

Юні танцюристи змагалися і зібрали кошти для учасників АТО

Схоже на те, що Корсунь-Шевченківський претендує на роль танцювальної столиці Черкащини: вже вдруге тут відбувся відкритий благодійний фестиваль-конкурс дитячого та юнацького хореографічного мистецтва «Візерунки на Росі». Торік учасників було дещо менше, а тепер сцена районного будинку культури гриміла від закаблуків з ранку до вечора. Участь у фестивалі взяли юні танцюристи з Тального, Золотоноші, Чорнобая, Городища і Вільшани, Білозір’я та Вергунів Черкаського району. Глядачі і журі переглянули більше 60 номерів – яскравих, емоційних, різнопланових, з різним рівнем виконання, адже артистам було від 4 до 18 років.

Фестиваль присвячувався Дню Збройних сил України, і першим, хто привітав його учасників, був почесний гість, демобілізований учасник АТО, переможець районного конкурсу «Вчитель року» в номінації «Вчитель Захисту Вітчизни» Василь Отземко. А діти, в свою чергу, в його особі вітали всіх захисників батьківщини.
А тепер щодо довгої назви фестивалю, ініціаторами проведення якого стали районна громадська дитячо-юнацька організація «Росичі» та танцювальний клуб «Фієста» центру дитячої та юнацької творчості: він не тільки відкритий для всіх, хто хоче позмагатися, продемонструвати свою майстерність і оцінити конкурентів. Цей фестиваль має на меті збір коштів на підтримку захисників України. І вона також була досягнута: діти зібрали 8600 гривень.

Цілий день журі терпляче і скрупульозно ставило бали за виступи, порівнювало професійність, артистизм та інші якості юних артистів. Хвилювалися їх наставники у залі та за лаштунками сцени, адже могли об’єктивно оцінити рівень своїх вихованців і зробити висновки.
Голова ГО «Росичі» Ольга Лисенко так коментує фестиваль:
– Популярність танцювального мистецтва зростає не тільки у нашому районі. Для професійного зростання необхідні змагання, участь у різного рівня конкурсах. Нашому району вже є що показати, адже клуби «Фієста», «Роял денс», «Арабеск» та інші мають численні відзнаки українських і міжнародних конкурсів. Але завжди варто інших побачити. Це усвідомлюють організатори дитячого та юнацького позашкілля і з інших районів, тому й відгукнулися на запрошення.

Ми не шкодували нагород для справді талановитих і працьовитих дітей. Відзнаки вручили в п’яти номінаціях: український народний танець, бальна хореографія, сучасна хореографія, естрадний танець, танці народів світу. Приємно, що чотири з п’яти гран-прі вибороли саме корсунські юні артисти, хоча журі було надзвичайно об’єктивним . Просто рівень наших танцюристів виявився дійсно високим.
Важливо, що фестиваль підтримали благодійними коштами багато людей, адже розуміли, наскільки важлива його виховна мета: діти добре усвідомлювали, заради кого вони старалися. Хочемо, щоб зібрані кошти адресно одержали як допомогу бійці АТО.

Людмила Моренко

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x