Черкаська опозиція захищатиме жителів села від норок

Черкаська опозиція захищатиме жителів села від норок

В Софіївці Черкаського району селяни категорично проти відкриття норкової ферми. Рішуче «ні» будівництву нового звірогосподарства місцеві жителі сказали під час громадського обговорення. Про це «Нова Доба» дізналася з відповіді на запит депутата Черкаської обласної ради Наталії Старікової з департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації, який вона розмістила на своїй сторінц у Фейсбук.

Нагадаємо, питання про будівництво норкової ферми у селі постало ще у листопаді 2013 року. Тоді селяни категорично заперечили проти надання в оренду землі приватному підприємцеві, який має намір вирощувати цих хутрових звірів у промисловій кількості.

Найвагомішим аргументом «проти» розгортання тут подібного екологічно суперечливого підприємства селяни назвали те, що на місці, запланованому на будівництві грунтові води проходять дуже близько до поверхні, тож при, люди ризикують пити воду із відходами.

– Як депутат обласної ради зроблю все можливе, щоб позиція громади не була проігнорована. Саме територіальна громада є виразником громадської думки і з цим необхідно рахуватися, – коментує Наталія Старікова.

За її словами, громада Софіївки загалом є дуже активною й принциповою у захисті своїх прав і інтересів. Зокрема, влітку селяни відстояли школу.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x