Сільськогосподарські підприємства Черкащини сформували 1/6 доходів зведеного бюджету

Сільськогосподарські підприємства Черкащини сформували  1/6 доходів зведеного бюджету

За 11 місяців п.р. підприємства сільськогосподарської галузі спрямували до бюджетів усіх рівнів 925,4 млн гривень. Такі підприємства сформували 1/6 доходів зведеного бюджету області. Про це поінформував заступник начальника Головного управління ДФС у Черкаській області Микола Гріднєв.

Він розповів, що цьогорічні надходження платежів від галузі уже на 251 млн грн більші ніж за весь 2014 рік. А частка надходжень зросла відповідно з 13 до 16 відс. Водночас мають місце і проблемні питання, які фіскали вирішують в ході операції «Урожай». «Нова Доба» про це дізналася в ГУ ДФС у Черкаській області.

Так, з початку року виявлено більше 1 тисячі сільгосппідприємств, які не дотримуються вимог законодавства про оплату праці. Очікуваний результат від роботи з такими підприємствами – 86,1 млн. грн. податку на доходи фізичних осіб та 224 млн грн єдиного внеску. Уже надійшло 80 відсотків податку на доходи фізосіб та 75 відсотків єдиного внеску.

За результатами проведених протокольних бесід керівники підприємств сільськогосподарської галузі офіційно працевлаштували 3197 найманих осіб, а ще 2823 працівникам збільшили рівень оплати їхньої праці. Крім того 125 найманих осіб працевлаштовано за результатами контрольно-перевірочної роботи. Результат цієї роботи – щомісячні додаткові надходження до місцевих бюджетів ПДФО та військового збору в сумі 1,7 млн грн та єдиного внеску в сумі 4,2 млн грн.

Микола Гріднєв наголосив, що у діяльність сумлінних платників фіскальна служба взагалі не втручається. Операція «Урожай» стосується тільки підприємств, які мають ризики. Також він озвучив очікування від операції «Урожай». Минулого року завдяки спільній боротьбі з негативними явищами у сільському господарстві місцеві бюджети отримали 831 млн гривень разом з ЄСВ. Цього року очікується 1 млрд 20 мільйонів гривень.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x