Збалансування загальнодержавних і регіональних інтересів – головне в бюджеті-2014

Збалансування загальнодержавних і регіональних інтересів – головне в бюджеті-2014

Ключовим напрямом бюджетної політики на 2014 рік у сфері взаємовідносин державного бюджету з місцевими бюджетами є збалансування загальнодержавних і регіональних інтересів, спрямованих на раціональне використання економічного потенціалу кожного регіону з максимально можливим економічним ефектом.

Про це пише офіційний сайт Черкаської ОДА.

Так, загальний ресурс місцевих бюджетів на 2014 рік у порівнянні з 2013 роком збільшено на 9,8%, або 21,7 млрд. гривень.
При цьому інвестиційний ресурс місцевих бюджетів на соціально-економічний розвиток територій зріс на 3,4 млрд. грн. і склав 16,2 млрд. гривень.
Необхідно також відзначити, що у Державному бюджеті України на 2014 рік вперше передбачено видатки на:
• розширення мережі дошкільних навчальних закладів, модернізацію дитячих спортивних майданчиків загальноосвітніх і дошкільних навчальних закладів;
• забезпечення харчування (сніданками) учнів 5-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів;
• встановлення надбавок за обсяг та якість виконаної роботи медичним працівникам, що надають первинну медичну допомогу у регіонах, які не беруть участі у пілотному проекті реформування галузі охорони здоров’я.
Разом з цим, враховано кошти на:
• підвищення розмірів мінімальної заробітної плати, посадового окладу (тарифної ставки) працівника І тарифного розряду ЄТС;
• підвищення рівня фінансової забезпеченості місцевих бюджетів за видатками на виплату заробітної плати працівників бюджетних установ та оплату за енергоносії;
• виплату допомоги по догляду за інвалідом І чи ІІ групи внаслідок психічного розладу;
• забезпечення додаткових виплат медпрацівникам системи екстреної медичної допомоги;
• підтримку проведення реформування системи охорони здоров\’я.
Варто також зауважити, що у поточному році, як і у попередніх роках, державна підтримка розвитку регіонів здійснюватиметься через державний фонд регіонального розвитку, обсяг якого становить 3 480,0 млн. гривень.
При цьому з метою концентрації коштів державної підтримки розвитку регіонів у 2014 році субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій у обсязі 1,0 млрд. грн. є складовою державного фонду регіонального розвитку.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x