На Черкащині відбудеться Ше.Fest-2019

На Черкащині відбудеться Ше.Fest-2019

Вшосте на батьківщині Тараса Шевченка відбудеться музичний благодійний фестиваль «Ше.Fest». Цьогорічний захід відбудеться 17−18 серпня в селі Моринці Звенигородського району Черкаської області. Попереднє повідомлення про перенесення фестивалю на 2020 рік більше не дійсне!

Цьогоріч для відвідувачів фестивалю вдень і вночі працюватимуть 10 локацій. Із Музичної сцени лунатимуть виступи сучасних українських гуртів: ТАРТАК, KARNA, ВІЙ, Go-A, САД та інші, повідомляють організатори.
На Просвітницьку галявину завітають письменники та науковці, серед яких Василь Шкляр, Сашко Лірник, Олександр Ірванець, Микола Зубков, Ірина Савченко та інші.

Театральна сцена запропонує глядачам вистави «Сон. Комедія» творчої майстерні «Театр у кошику» (режисер Ірина Волицька, Львів) та «Гайдамаки» Миколаївського академічного художнього драматичного театру (режисер Євген Олійник, Миколаїв).

«Наша команда в шаленому темпі веде організаційну роботу і розраховує на вашу підтримку. Ми створюємо масштабний, відкритий для кожного, волонтерський проект, щоб об’єднати українців навколо власної культури, навколо спадку Тараса Шевченка, який над усе любив свою землю і заклав основу відновлення української держави!» − розповів режисер фестивалю Олександр Висоцький.
Також на учасників фестивалю чекають екскурсії, майстер-класи з хенд-мейду, нічна акустика, виставка народних майстрів та художників. На території «Ше.Fest» буде діяти локація для дітей Дитяча галявина. Кожен бажаючий зможе стати земляком Шевченка на два дні, оселившись у наметовому містечку поблизу Моринців.

Вже традиційно організатори готують кулінарний сюрприз для відвідувачів – казан улюбленої страви Тараса Шевченка – борщу з карасями, яким можна буде поласувати безкоштовно.

Гасло цьогорічного Ше.Festу − «Під вільним небом!», бо воля – це головний наш здобуток, який не можна втрачати!
Цитата Шевченка, яку організатори обрали для шостого Фестивалю: «Я на сторожі коло їх поставлю слово», адже українська мова і Тарасове слово – джерело нашої єдності і сили.

Слідкуйте за анонсами та оголошенням детальної програми на сайті фестивалю та у соцмережах.
Вхід вільний! Захід – безалкогольний!

Довідково. «Ше.Fest» − щорічний мистецький фестиваль, що відбувається із 2014 року в селі Моринці Звенигородського району Черкаської області. Проходить на малій батьківщині Тараса Шевченка та присвячений його пам\’яті. Фестиваль є благодійним, на ньому організатори збирають пожертви для українських бійців, що воюють проти російської збройної агресії в Україні.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x