Ялинки на Черкащині захищатимуть від незаконної вирубки рейдові бригади

Ялинки на Черкащині захищатимуть від незаконної вирубки рейдові бригади

Для запобігання проявам браконьєрства, згідно розпорядження №627 голови Черкаської обласної державної адміністрації, протягом грудня проходить операція «Новорічна ялинка», головною метою якої є посилення охорони хвойних насаджень. Про це «Новій Добі» повідомили в Черкаському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

У кожному районі Черкаської області створено спеціальні рейдові бригади, до яких входять працівники державної лісової охорони, органів внутрішніх справ та екологічної інспекції. В щоденні цілодобові обов\’язки рейдовиків входить затримання порушників та складання протоколів на нелегальних заготівельників ялинок.

Передбачені штрафи за самовільну рубку у рази більші, ніж вартість самих новорічних пухнастих красунь. За виявлені ялинки, добуті незаконним шляхом у передноворічний період, штрафи диференціюються залежно від товщини стовбура зрубаного дерева і становитимуть від 198 грн. Крім цього, браконьєрам доведеться сплатити адміністративні штрафи в розмірі від 5 до 10 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, а це ще 85-170 грн. за кожне дерево.

Тож штраф за одну незаконно зрубану ялинку складе мінімум 283 грн.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x