​5 міфів про їжу, що спростували науковці

​5 міфів про їжу, що спростували науковці

1. Якщо до води додати сіль, вона швидше закипить
Так, загалом сіль змінює температуру кипіння води, однак усе залежить від її концентрації. Щоб помітно прискорити цей процес, доведеться додати й повністю розчинити стільки солі, що страва стане непридатною для вживання.

2. Знежирені продукти корисніші

Достатня кількість правильних жирів лише допомагає втрачати вагу й знижує рівень холестерину. Звертайте увагу на склад продуктів у магазині й обдумуйте покупку, а не автоматично тягніться за знежиреним, бо десь почули, що так корисніше. Більшість із них містить мало \”хороших\” і багато \”поганих\” жирів, а також велику кількість добавок і замінників (наприклад, цукру і натрію). Намагайтеся додавати до свого раціону мононеначисені жири (авокадо, пекан, мигдаль, арахіс) та омега-3 жирні кислоти (насіння чіа, морські водорості, лосось).

3. Необхідно випивати 8 склянок води на день
Універсальної кількості води, яку повинен випивати кожен із нас щодня, не існує. Не обов’язково дотримуватися певних мірок, просто пийте, щойно відчуваєте, що спраглі. Харчування — справа індивідуальна. Інколи організму потрібно більше, інколи менше середньої норми води. І пам’ятайте, що організм отримує воду з будь-яких рідин, фруктів та овочів. А ознака достатньої кількості води — світлий колір сечі.

4. Якщо їсти яйця, збільшиться рівень холестерину
На вміст холестерину в крові впливають насичені жири та трансжири. У яйцях їх міститься дуже мало (близько 1,5 г жиру в одному великому яйці, трансжири відсутні взагалі). На думку науковців, із тієї кількості холестерину, що є в жовтках, лише невелика частина потрапляє до крові.

5. Заборонено їсти після 6 чи 7 вечора

Хоча метаболізм під час сну справді сповільнюється, він не зовсім припиняється. Їжа у шлунку буде переварюватися. Їжа, вжита після шостої вечора, не перетвориться на жир магічним чином. Ця порада \”допомагає\” худнути лише тому, що зменшується загальна кількість калорій на добу. Те, що ви їсте протягом дня, набагато важливіше.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x