Сонячний хлопчик з Черкащини, котрий перебуває в комі, потребує допомоги

Сонячний хлопчик з Черкащини, котрий перебуває в комі, потребує допомоги

26 травня цього року сім\’я Руденків відпочивали біля Дніпра, хлопчик був на очах у батьків і в лічені секунди десь подівся. Коли знайшли сина, він вже тривалий час був у воді. Здавалося надії немає, однак після тривалої реанімації, лікарі повернути життя у маленьке тільце. Вже в лікарні ніхто з медиків не брався давати будь-яких прогнозів. Та хлопчик і сам весь час хапається та бореться за життя. Він вже понад 60 днів у комі, у нього повністю відновилося самостійне дихання, а тепер він почав реагувати на зовнішній світ. Хоча його реакції ще не свідомі, та він реагує на подразники. Мама вірить, він відчуває та розуміє її.

— На фоні проведеного лікування, хлопчик сам дихає, реагує на подразники, відкриває очі. Однак це ще несвідома діяльність. Неврологічний дефіцит у дітей хоч і має тенденцію до зменшення, однак як правило його наслідки залишаються. На скільки яскравим буде їх вираження ніхто передбачити не може, – коментує лікар Богдана, заввідділення анестезіології та інтенсивної терапії КЗ «Черкаська міська дитяча лікарня» Іван Якунін.
Тому, каже лікар потрібна тривала реабілітація, відновна терапія, лікувальна фізкультура, масаж.

Лікування Богданчика дороговартісне і сім’я б не впоралася без підтримки друзів та небайдужих городян. Спрогнозувати скільки їм доведеться витратити на медикаменти наступного дня не можливо, адже бувають дні коли можна обійтися 200-ма гривнями, а буває, коли потрібно й понад тисячу. Богданчик та його сім’я потребують підтримки.


Реквізити ПриватБанк: 4149 4978 6451 9394

Одержувач: Руденко Ольга Володимирівна

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x