Черкаські вокалісти привезли зі Львова гран-прі та золото

Черкаські вокалісти привезли зі Львова гран-прі та золото

Батькам завжди хочеться, аби їхнє чадо поступово вчилося самостійності. Та на яких же курсах можна цього навчитися? Вихованці Зразкової студії сучасної музики «Сузір\’я», що в Центрі дитячої та юнацької творчості міста Черкас, впевнені, що їхній гурток вчить не лише співати, а й багатьом іншим необхідним у житті навичкам. Приходять до студії і школярі молодшої школи, і студенти черкаських вишів. Головне – усім тут цікаво і весело. Про це «Новій Добі» повідомили у Департаменті освіти та гуманітарної політики ЧМР.

А нещодавно вихованці студії мали можливість позмагатися з найкращими вокалістами України на IV Міжнародному фестивалі-конкурсі «Перлина мистецтва» у Львові. За їхніми словами, колеги на вокальному ринзі були достойними, але все ж собою наші артисти задоволені:
– Найсильнішими нашими конкурентами були харківські солісти та ансамбль зі Львова. Та все ж, ми дуже добре попрацювали і приємно, що наші старання оцінили.

З вокальних змагань співаки привезли два дипломи: перше місце отримав ансамбль Зразкової студії «Сузір\’я», а Боровик Яні вдалося вибороти гран-прі. Дев\’ятнадцятирічна артистка впевнена, що такі конкурси дуже корисні для молоді:

– По-перше, це досвід у плані виступів на великій сцені і для численної публіки. По-друге, можливість навчитися чогось нового у колег з усіх куточків країни. Окрім цього, конкурс – це унікальна можливість оцінити свої сили та можливості, почувши думки професіоналів.

Вразили членів журі і костюми черкаських артистів. А найцікавішим виявилося те, що керівник студії Лілія Іллівна не довірила цю кропітку справу якійсь швеї чи дорогому модельєру. Педагог самотужки розробляє дизайн та шиє кожну сукню, кожну спідницю. А довершують образи усміхнені обличчя артистів та їхні душевні пісні, з якими вдалося отримати перемогу.

Варто зазначити, що декому поїздка до Львова без батьків стала випробуванням. Маленька співачка Маша, яка вперше цього року поїхала на вокальний конкурс, навіть трохи розгубилася. Але дівчинці довелося звикати робити все самій, без мами та її порад і підказок. Тож, як бачимо, участь у міжнародних конкурсах розвиває в дитині самостійність та відповідальність, які згодом, безперечно, знадобляться і будуть дуже цінними.

Окрім конкурсу, приємне і незабутнє враження справило на «сузір’ївців» саме місто та час, який вони провели разом:

– Адже одна справа, коли ми тут, вдома, на гуртку спілкуємося, а зовсім інша – пізнавати один одного в неформальній обстановці, наприклад милуючись архітектурою старого міста, – зізнаються переможці.

Фаворити конкурсу усі як один згадують похід до оперного театру на «Кармен». Дехто був у такому закладі вперше, а тому вражень було неймовірно багато і всі лише хороші.

Отож, черкаські вокалісти довели свій професіоналізм і талант, повернувшись додому з перемогами. Бажаємо їм нових творчих звершень та бажання працювати далі. Адже золото саме до рук не йде, його ще треба заробити, а іноді й вибороти.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x