У Смілі під час відпочинку жодна дитина не захворіла

У Смілі підбили підсумки оздоровчої кампанії – 2019: відпочинок минув без ексцесів

 

Жодного випадку спалаху гострих кишкових інфекцій чи харчових отруєнь у зареєстрованих закладах відпочинку  міста Сміла. Такий результат оздоровчої кампанії 2019-ого року за підсумками роботи Держпродспоживслужби.

Фахівці Смілянського міського управління  Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області здійснювали нагляд за 21-им дитячим оздоровчим закладом. Працювало 20 таборів з денним перебуванням дітей, в тому числі 5 профільних змін для творчо обдарованих дітей, для осіб з особливими освітніми потребами, для активістів фізкультурно-спортивної роботи та літня мовна школа; стаціонарний оздоровчий табір ТОВ «Дитячий оздоровчий табір «Тимурівець».

З початку підготовки та проведення оздоровчої кампанії було проведено 4 позапланові заходи державного нагляду у ТОВ «ДОТ «Тимурівець». Так, напередодні відкриття спеціалісти Держпродспоживслужби надавали  пропозиції щодо забезпечення камерної дезобробки чи хімчистки постільних речей, заміни зношених постільних речей, засітчення віконних фрамуг та забезпечення світлових точок світильниками в житлових кімнатах, проведення профілактичних дезінсекційних та дератизаційних робіт приміщень та території табору, завершення ремонтних робіт. Під час роботи табору в першу зміну було виявлено порушення щодо проходження персоналом обов’язкових періодичних медичних оглядів, незабезпечення медичного пункту необхідним набором медикаментів, медичного обладнання та медичною документацією. Адміністрація закладу всі вищезазначені недоліки  усунула. 

За участю фахівців Смілянського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в  Черкаській області проведено перевірку 20-ти відпочинкових таборів з денним перебуванням дітей. У 12-ти з них було зафіксовано порушення, які в основному стосувалися відсутності   свідоцтв про державну реєстрацію та висновків державної санітарно-епідеміологічної експертизи на дезінфікуючі та синтетичні миючі засоби, відсутності контролю температурного режиму холодильного обладнання при зберіганні продуктів, які швидко псуються, відсутності поточного ремонту виробничих приміщень харчоблоків, обладнання, ін.

За несвоєчасне проходження медогляду (при підготовці таборів до роботи в літній оздоровчий період) тимчасово було відсторонено від роботи 40 працівників відпочинкових таборів  трьох смілянських шкіл та двох інтернатних закладів.  

Крім того 422 працівники  відпочинкових та оздоровчого таборів складали залік з гігієнічного навчання.

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x