Андрій Степаненко: «Президент має бути з почуттям гумору!»

Андрій Степаненко: «Президент має бути з почуттям гумору!»

Життєрадісний сангвінік – Андрій Степаненко є президентом школи №32 вже протягом двох років. Хлопець мріє мати таких друзів як у фільмі про Гаррі Поттера та надихається творами Чарльза Діккенса. Про способи подолання життєвих труднощів Андрій розповів кореспонденту «Нової Доби».

– Андрію, як ти став шкільним президентом?

– Наша школа намагалася відтворити процедуру виборів так само, як це проходить і на всеукраїнському рівні. Тобто, я подавав заявку і мою кандидатуру затвердила адміністрація. Потім була передвиборча агітація і я переконував учнів проголосувати саме за мене. А взагалі-то я є шкільним президентом уже другий рік. Учні в мене вірять. А передвиборча кампанія моя була не вигадлива. Пообіцяв, що буду проводити величезну кількість цікавих розважальних заходів у нашій школі – КВК, дискотеки, концерти, флешмоби. А головною моєю метою були стабільність та порядок у навчальному закладі.

– Як ти втілюєш у життя свої ідеї і плани?
– Взагалі я тісно співпрацюю з учнівською радою та директором нашої школи. І найчастіше адміністрація підтримує мої задуми. Звичайно, втілювати їх у життя вже важче, адже головна складова успіху – це підтримка інших людей. Тому залучаю до цих заходів багатьох учнів нашої школи. Деякі класи не хочу брати участі, але ми приходимо і пояснюємо, що це потрібно саме їм. Я хочу, щоб шкільне життя було активним і запам’яталося на довгі роки.

– Якими якостями характеру повинен володіти президент?
– На мою думку, це – впевненість, життєлюбство, почуття гумору. І я вважаю, що втілюю у собі всі ці якості.

– Якби у тебе була б можливість модернізувати систему освіти в Україні, які зміни вніс би?
– Я зняв би пріоритетність того чи іншого вишу при вступі. Нині, при подачі заяви до вступу в університет можна вибрати тільки п’ять навчальних закладів і обов’язково обрати з них пріоритетний. Якщо ж не обрати пріоритетний виш, то менші шанси до нього вступити. На мою думку, це – корупція.

– Якби тобі випала б нагода «поснідати» з Президентом України, про що б мали розмову?
– Мене дуже непокоїть економічна ситуація, яка нині існує в нашій країні. На мою думку, наразі в державі є дуже великий соціальний розрив населення. Тобто багаті – багатіють, бідні стають ще біднішими. Тому, у Президента б запитав, які реформи він збирається впроваджувати, щоб боротися з цією проблемою. А президенту Росії я б заспівав пісню.

Я вважаю, що навіть дитина має право на якісь рішення у родині

– Чи маєш ти хобі?
– Мабуть, як і кожний хлопець я люблю футбол. Але займаюся цим видом спорту не професійно, а на рівні любителя. Футбол завжди відволікає від рутини. Також дуже люблю хімію, тому з радістю вирішую різноманітні задачі з цього предмету в школі.

– Які книги і фільми тебе надихають?

– Гарний настрій мені завжди дарують твори Чарльза Діккенса. А особливо відома на весь світ «Різдвяна історія». А щодо фільму, то «Гаррі Поттер», який яскраво демонструє силу дружби.

– Які речі ти завжди маєш при собі?
– Завжди зі мною – мобільний телефон, навіть викинути сміття без нього не йду; ключі, адже ніде буде ночувати та годинник – я зажди слідкую за часом.

– Які риси характеру не подобаються у людях?
– Я ненавиджу лицемірів. У них є своя думка. Тільки вони можуть спокійно підтримати протилежне заради особистої зручності. Це – зрада. Звичайно, любити їх не дуже хочеться.

– Як ти думаєш, хто повинен бути головою у сім’ї?
– Має панувати демократія, як в країні, так і у сім’ї. Я вважаю, що навіть дитина має право на якісь рішення у родині.

– У який університет плануєш вступати?

– У майбутньому мрію стати стоматологом. Адже – це справді корисна професія. А вступатиму у Вінницький чи Дніпропетровський університет.

– Чи є в тебе життєвий девіз?
– Просто завжди крокувати вперед впевнено і з високо піднятою головою!

– Що б ти побажав майбутнім кандидатам у президенти?
– Я б побажав розуму, наснаги, життєрадісності.

Валерія Тімергаліна

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x