На Черкащині двоє засуджених незаконно виїжджали за кордон

На Черкащині двоє засуджених незаконно виїжджали за кордон

За результатами перевірки дотримання засудженими вимог законодавства під час виїзду за кордон прокуратурою встановлені порушення. Про це «Новій Добі» повідомила прес-служба прокуратури Черкаської області.

Органами прокуратури області у порядку нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях здійснено перевірку дотримання засудженими вимог чинного законодавства під час виїзду останніми за кордон при перебуванні на обліках у територіальних органах кримінально-виконавчих інспекцій УДПтС України в області.

Під час перевірок установлені випадки виїзду засуджених за кордон без дозволів КВІ області, внаслідок чого стосовно даних осіб розпочато 2 кримінальних провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 389 (ухилення від покарання, не пов\’язаного з позбавленням волі) Кримінального кодексу України.

Крім того, виявлені випадки підроблення службовими особами підприємств, на яких засуджені відбували покарання у вигляді виправних робіт, документів щодо обліку робочого часу засуджених, які перебували за кордоном, у зв’язку з чим розпочато 2 кримінальних провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Має місце неналежний контроль і з боку службових осіб кримінально-виконавчих інспекцій та керівництва УДПтС України в області за додержанням порядку та умов відбування покарання засудженими згідно з вимогами ст.ст. 30, 31 КВК України та відомчих актів ДПтС України, на підставі чого органами прокуратури області внесено 2 акти реагування.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x