Як охороняють ліси Черкащини від пожеж під час карантину

Як охороняють ліси Черкащини від пожеж під час карантину

У лісах Черкащини вже настав пожежонебезпечний період – найскладніший та найвідповідальніший сезон для лісівників. Попри усі випробування, які відчуває сьогодні лісова галузь, які стоять перед країною та кожним з нас в умовах карантину, ліси Черкащини – під надійною опікою.
Про це повідомляє пресслужба Черкаської ОДА.

Коли йдеться про охорону лісів від пожеж – не може бути віддаленого режиму роботи. Наразі встановлено чергування відповідальних осіб в управлінні, лісгоспах, лісництвах, лісових пожежних станціях, здійснюється патрулювання державної лісової охорони в лісових обходах, налагоджена взаємодія з підрозділами управління ДСНС в Черкаській області щодо охорони лісів від пожеж.

Тому у цей непростий час лісівники звертаються до усіх громадян з наполегливим проханням: відмовтеся від випалювання сільськогосподарських угідь, сухої трави, очеретів. Такі стихійні весняні підпали можуть призвести до виникнення лісових пожеж, адже у вітряну погоду вогонь дуже швидко стає неконтрольованим і враз може переміститися з полів, пасовищ, господарських угідь до лісових насаджень. І тоді невинне багаття дуже швидко може перетворитися у справжнє стихійне лихо. Безпечне поводження з вогнем під час перебування на природі – це ще один найкращий спосіб запобігти лісовій пожежі.

За інформацією обласного управління лісового та мисливського господарства

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x