Що зміниться у виплаті пенсій, субсидії та соцвиплат під час карантину

Що зміниться у виплаті пенсій, субсидії та соцвиплат під час карантину

Уряд готує пакет додаткових соціальних заходів, який розглянуть на засідання уряду у середу. На час карантину соціальні норми на окремі комунальні послуги обіцяють підвищити на 50% для тих, хто отримує субсидії, а самі субсидії виплачуватимуть безперебійно. Про це заявила міністерка соцполітики Марина Лазебна.

Крім того, 3 мільйони домогосподарств, які нині отримують комунальні субсидії, отримають додаткову допомогу. Ця допомога полягатиме в тому, що збільшать на 50% соціальні нормативи споживання електроенергії, газу, холодної та гарячої води.
– Ми знаємо, що люди залишаються вдома. Ми просимо їх ізолюватися. Вони будуть використовувати більше ресурсів. Тому сім\’я, яка отримує субсидію, отримає також і додаткову компенсацію, – заявила міністр соцполітики.
В середньому сума такої допомоги, за розрахунком Мінсоцполітики, становитиме 300 грн.

Урядовець також додала, що з урахуванням того, що багато людей нині перебувають у неоплачуваних відпустках чи можуть втратити роботу, уряд планує спростити порядок отримання субсидії. Вона нагадала, що на час карантину пеня за борг з комунальних послуг не нараховуватиметься.
– Це робиться для того, щоб пенсіонери, які перебувають у зоні ризику, максимально перебували вдома, – пояснила урядовець.

Обіцяна президентом Зеленським одноразова доплата 1000 грн пенсіонерам, які нині отримують менше 5000 грн, відбудеться з 1 квітня, повідомила Марина Лазебна. За її словами, таких пенсіонерів – понад 10 мільйонів (загалом в Україні – більше 11,3 млн пенсіонерів). Таку ж доплату виплатять 400 тисячам інших отримувачів соціальної допомоги, зокрема, людям з інвалідністю. Ще одну доплату в 500 грн отримають пенсіонери, яким виповнилося 80 та більше років. Таких пенсіонерів – півтора мільйона. Всі ці виплати будуть розраховувати автоматично.

З травня уряд обіцяє провести індексацію усіх пенсій на 11%. Автоматичну індексацію пенсій розпочали у березні 2019 року урядом Гройсмана. Наступна індексація мала відбутися у березні цього року. Проте цього не сталося, а відсутність автоматичної індексації пенсій стала одним із критичних докорів на адресу уряду Гончарука, відправленого у відставку на початку березня. У травні проіндексовані пенсії отримають 7 млн пенсіонерів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x