Кабмін продовжив режим карантину в країні до 24 квітня

Кабмін продовжив режим карантину в країні до 24 квітня

Режим надзвичайної ситуації в Україні триватиме до 24 квітня. За словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, це потягне за собою і продовження карантинних заходів.

До цього режим надзвичайної ситуації для боротьби з коронавірусом запроваджували лише в окремих областях України.

Режим надзвичайної ситуації не варто плутати із режимом надзвичайного стану. Режим надзвичайної ситуації запроваджується в країні або на окремих територіях в разі «порушення нормальних умов життя населення» – це може бути, приміром, епідемія, стихійні лиха, катастрофи тощо.

В разі оголошення надзвичайної ситуації влада має змогу організовувати санітарно-епідеміологічні заходи, проводити евакуацію, посилювати охорону громадського порядку, призупиняти роботу підприємств тощо.

Ключова відмінність від надзвичайного стану – режим надзвичайної ситуації жодним чином не обмежує конституційні права і свободи людей.

Натомість надзвичайний стан – це особливий правовий режим, за якого ці права можуть тимчасово обмежуватися – як-от свобода пересування, свобода зібрань тощо.

Нагадаємо, станом на ранок 25 березня в Україні зареєстровано 113 підтверджених випадків коронавірусу.

Найбільше випадків – у Чернівецькій області (38), Києві (31) та Київській області (22). Ще 5 випадків виявили в Івано-Франківській, 4 – в Тернопільській, по 2 у Дніпропетровській, Запорізькій, Львівській і Житомирських областях. По 1 випадку зареєстрували у Волинській, Донецькій, Луганській, Одеській та Черкаській областях.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x