Польський університет став партнером Черкаського національного університету

Польський університет став партнером Черкаського національного університету

Університет імені Марії Кюрі-Склодовської (Польща) та Національний Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького тепер партнери. Угоду про співпрацю між навчальними закладами підписали їхні ректори Станіслав Міхаловський та Олександр Черевко. Про це «Новій Добі» повідомила прес-служба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького

Її метою є створення умов для наукових досліджень та високоякісної освіти і навчання, взаємного обміну ідеями та реалізації конкретних проектів у підготовці наукових кадрів та навчанні студентів.

У рамках цієї угоди польські та черкаські науковці реалізуватимуть стратегічні, науково-дослідні проекти, програми наближення до європейської освітньої системи шляхом отримання післядипломної освіти, проведення навчальних курсів, професійних майстерень. Організовуватимуть міжнародні програми обміну, наукові конференції, круглі столи, ініціюватимуть дискусії щодо розвитку сучасної освіти, науки, техніки, культури та вирішення проблем місцевих і регіональних спільнот.

Як зазначив ректор ЧНУ ім. Б.Хмельницького Олександр Черевко, досі з Університетом імені Марії Кюрі-Склодовської співпрацювали кілька інститутів — економіки і права, іноземних мов, природничих наук. Тісні зв’язки налагодили окремі науковці, студенти. Так, нещодавно з Любліна повернувся професор кафедри історії України Віталій Масненко, який взяв участь у Міжнародній конференції «Історіографія в несподіваних контекстах».

А випускниця навчально-наукового інституту іноземних мов Олександра Братчук, яка навчалася в аспірантурі інституту польської філології університету Марії Кюрі-Склодовської, була координатором стажування групи українських науковців в міжнародних проектах.

Олександр Володимирович переконаний, що тепер кожен із навчально-наукових інститутів та факультетів університету скористається можливістю та налагодить взаємовигідні стосунки з польськими колегами. Виграють від цього і викладачі, і студенти.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x