Володимир Міцук: «Якщо люди не стануть жити краще, я сам складу повноваження»

Володимир Міцук: «Якщо люди не стануть жити краще,  я сам складу повноваження»

Енергійний і заповзятий голова об’єднаної Білозірської громади Володимир Міцук став одним із піонерів процесу децентралізації та об’єднання громад в області. Володимир Павлович закінчив Полтавський сільськогосподарський інститут за спеціальністю зооінженер, а також Дніпропетровський регіональний інститут державного управління Національної академії державного управління при Президентові України за спеціальністю магістр державного управління. Працював у сфері сільського господарства, а згодом білозірці вибрали його на посаду свого сільського голови. З цим завданням Володимир Павлович справився успішно, а коли почався процес децентралізації, почав активно запрошувати сусідів – село Дубіївку та селище Ірдинь – до об’єднання.

Сільський голова Дубіївки пропозицію поки що відкинув, а от ірдинці відповіли згодою. Так на картії Черкащини з’явилася нова об’єднана Білозірська громада чисельністю майже 10 тисяч осіб. Як стверджує Володимир Павлович, спочатку в селян не було розуміння реформи, але він особисто відвідав кожну вулицю, де провів сходки і збори та детально пояснив як білозірчанам, так і ірдинцями, переваги об’єднання – організаційні й фінансові.
– У нас є 32 депутати і 32 округи. Я особисто разом із секретарем сільської ради проїхав по кожній вулиці, де зустрічався з людьми, роз’яснював їм, що всі послуги вони отримуватимуть на місці, не треба буде їхати до Черкас за 18 кілометрів, – говорить Володимир Міцук. – Так само і жителям Іридня треба буде подолати за довідками вдвічі меншу відстань – 25 кілометрів до Білозір’я, а не 50 до Черкас. В Ірдині ми сіли за круглий стіл і вели нараду дві години. Я детально розповів про те, що перших 159 громад, які об’єднаються в Україні, отримають додаткове фінансування від держави на створення необхідної інфраструктури. Крім того, можна використовувати допомогу міжнародних донорів. Наприклад, зараз відбувається конкурс для об’єднаних територіальних громад для надання коштів на технічне забезпечення центрів надання адміністративних послуг, ремонт приміщення та навчання персоналу.

Кошти в межах конкурсу надає один із німецьких фондів та Міністерство регіонального розвитку й будівництва. А оскільки таких громад на Черкащині лише три, то в нас є всі шанси бути першими й отримати ці ресурси. Після цих переговорів й майже всі, хто були на зустрічі, проголосували за об’єднання. Ми вже багато робимо, ще більше – в планах. Гарантую, що якщо після об’єднання люди в громаді не стануть жити краще, я сам складу повноваження і піду з посади.

Ірина Коваль

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x