Вірус – то не лише про людей, але й про тварин…

Вірус – то не лише про людей, але й про тварин…

Чи багато з нас у критичних ситуаціях думають про тварин? І зараз я не про закриття зоомагазинів і продажу корму з-під поли. Я про дивні борди, які закликають уникати контактів з домашніми тваринами, я про коментарі лідерів думок для окремих цільових аудиторій… Як-то кажуть, чув дзвін та не знаю де він. Але ж переляканому народу тільки дай ідею «захистити себе»… І понеслась: хтось відвіз кицьку на дачу (що вона там їстиме нікого не хвилює), хтось просто «забув» песика-охоронця на території закритого на карантин підприємства, є й кадри, які вигнали тварин на вулицю… І вишенька на торті – уже є повідомлення від зоозахисників, що окремі нелюди телефонують до ветклінік з проханням приспати абсолютно здорову тварину, бо «вона вірус переносить». І у цих безглуздих, на думку адекватних людей, вчинків є адепти. Сама бачила кілька істеричних постів про те, що не можна собаку ставити вище за життя людини. Можливо, я надто категорична, але якщо порівнювати от таких от «людей» з собаками – то я на боці собак.

Вірус – то не лише про людей, але й про тварин…

Так от, я вирішила дослідити, звідки ж «ростуть ноги, чи лапи» у цієї теми. Виявляється, ВООЗ повідомила, що не можна їсти термічно необроблені продукти тваринництва. Це більше стосувалося Китаю, у якому похрумтіти свіжим вужиком, чи залити страву з соусу на основі крові – це звичне діло. Але ж ні, панікери почали підозріло почали поглядати у бік пухнастиків, які ще нічого не підозрювали… А тут бац, нова новина: коронавірус знайдено у слині собаки! Все, пазли у істеричних головах склалися – винного знайдено.

Вірус – то не лише про людей, але й про тварин…

І, чомусь, нікого не насторожив той факт, що тисячі вчених на усій планеті досліджують той COVID – 19 як тільки можуть: заморожують його, нагрівають, поміщають в невагомість, на різні предмети тощо. Я уже чіткі визначення, де і скільки той вірус живе, які є шляхи передачі/зараження. І на сьогодні у світі немає жодного офіційно зареєстрованого випадку зараження людини від тварини!!! Але процес пішов, бо хто ж читає дані тієї ВООЗ, коли в середмісті висить гігантський бігборд?

Вірус – то не лише про людей, але й про тварин…

І навіть той факт, що королева Єлизавета ІІ взяла з собою на карантин улюбленця – метиса такси і коргі Кенді в очах панікерів блякне на фоні того, що різні пальчевські (у кожній країні такий «розумник» свій) відмовляються від тварин. Фото відбуття Королеви на карантин з собакою на руках, яке опублікувало поважне медіа, акредитоване для висвітлення життя та діяльності королівської родини та поширене багатьма світовими медіа панікери назвали фейком від зоозахисників.

Вірус – то не лише про людей, але й про тварин…

Ситуація стала настільки критичною, що ВООЗ навіть видала офіційне спростування антитваринному фейку. Дослівно це звучить так: «Наразі немає жодних доказів, що тварини-компаньйони / домашні улюбленці такі як собаки, чи коти можуть бути інфікованими новим коронавірусом. Проте, завжди добра ідея – мити руки з милом після контакту з улюбленцями. Це убезпечить вас від вірусів та поширених бактерій типу кишкова паличка та сальмонела, які можуть передаватися людям від тварин». Інформацію про це підхопити і МОЗи більшості країн.

Тож, миття тваринам після прогулянки, чистка шерсті, та миття рук після контакту з тваринами роблять улюбленців не просто безпечними, але й корисними. Бо вони – то джерело позитиву і любові, а хороший настрій, як відомо, покращує самопочуття (психосоматику ще ніхто не відміняв).

PS: І не забувайте підгодовувати тваринок у своїх дворах, бо ж дітлахи й бабусі, які зазвичай влаштовують котячо-собачі їдальні зараз здебільшого лишаються вдома.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x